Saturday, 25 September 2010

Wanted: villasukat
Osaatko neuloa sukat? Jos et (minäkin opettelin vasta tänä kesänä!) nyt on hyvä syy aloittaa. Itse asiassa monta hyvää syytä. Meneillään on nimittäin ainakin kolme kampanjaa, johon kerätään käsinneulottuja villasukkia. Ja jos sukan kutominen menee kuin vettä vain, ja kaikilla läheisillä alkaa olla sukkia liikaakin, kampanjat ovat oiva keino saada sijaisjalkoja.

Sotilaskotiliiton kampanja kerää villasukkia tuntemattomalle sotilaalle. Tarkoituksena on jakaa jokaiselle ensi vuoden tammikuussa palvelukseen astuvalle varusmiehelle villasukkapari, jonka he saavat palvelusaikansa päätyttyä muistoksi. Sukkia tarvitaa yhteensä 25 000, joten neulottavaa riittää.

Luettuaan sotilaiden villasukkakampanjasta eräs Saana laittoi pystyyn Villasukat tuntemattomalle siviilipalvelusmiehelle - kampanjan. Kampanja kerää sukkia sivareille ja totaalikieltäytyjille, ja nämäkin sukat on tarkoitus luovuttaa vuoden 2011 alussa, tässä tapauksessa Aseistakieltäytyjäliitolle. Tavoite on 3000 paria, jotta kaikille saataisiin omat.

Kolmas vaihtoehto (jos vaikka ajatus nuorten miesten jaloista ei kiinnosta) 0n ilmastosukkatempaukseen osallistuminen. Tämän kampanjan tarkoituksena on neuloa uuden eduskunnallisen verran sukkia, jotta nämä äänestäisivät ilmaston puolesta. Ettei villasukka muuttuisi uhanalaiseksi tulevaisuudessakaan. Tarvitaan siis 200 paria.

Itse suunnittelen osallistuvani kahteen jälkimmäisen kampanjaan. Haluaisiko joku muukin neuloa hyväätekevän sukkaparin? Yhdessä neulominen voisi sujua paremmin, ja varmistaa pääsyn tavoitteeseen. Ja samalla voitaisiin saada ja jakaa vertaistukea hankalissa kohdissa, minä ainakin jumitun viimeistään siihen kantapään loppuosaan. Kommenttiboksiin saa ilmoittautua!

PS. Koska olen tosiaan neulonut vain sen yhden sukkaparin, ei ollut ihmeemmin kuvia villasukista. Onneksi löytyi kuvia villasukkia kaipaavista varpaista :)

--- --- ---

Dear English-readers,
there is no translation to this text as it tells about knitting campaigns going on in Finland at the moment. I hope you still enjoy the pictures!

7 comments:

 1. Joo, tehdään yhdessä! Tosin odotan kauhulla, miten saan tehtyä sopivat sukat johonkin vieraaseen jalkaan... :S

  ReplyDelete
 2. Jee, kuulostaa mahtavalta, kaikki tempaukset. Ainakin yhdet sukat aion neuloa. Kohdetta en vielä päättänyt. Katsotaan sitten innostunko neulomaan enemmänkin :)

  ReplyDelete
 3. Hei, bongasin myös tällaisen käynnissä olevan kampanjan :)

  http://piiku.blogspot.com/2010/08/sukkiskampanja-tyksiin-sock-campaign-to.html

  ReplyDelete
 4. Mukana! Mutta tosiaan, kuinka mitoitetaan sukat joita ei voi mallata päälleen... Minä kun en ikinä mitään neuletiheyttä ole mittaillut. Mutta haastetta!

  ReplyDelete
 5. Hei kivoja tällaiset! Voisin ehkä itsekin osallistua. :)

  ReplyDelete
 6. Mukana myöskin! Kohde varmaan täsmentyy myöhemmin, kaikki nuo kiinnostaisivat,mutta kahteen viimeiseen ei tarvita maastopukuun koordinoitua väritystä. Sukkien mittoihin löytyy apua: on olemassa taulukoita, joiden avulla voi eri paksuisille langoille täsmätä silmukat eri kokoisiin sukkiin . Tällaisia on ainakin Novitan sivuilla, erilaisissa käsityölehdissä ja kirjoissakin julkaistaan niitä melko usein. Jos tarvetta on, voin yrittää etsiä lähteitä.
  Annan myös apua kantapäässä. sanoopi Mude

  ReplyDelete
 7. 7 veljeksen, nallen ja varmaan muidenkin sukkalankojen vyötteissä on usein sukkaohjeita.

  ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails