Sunday, 22 August 2010

Makea kattaus // Serving Sweet TreatsViime viikonloppuna iski äkkiä ihan hirveä makeanhimo. Sen seurauksena olen tässä viikon mittaan virkkaillut keksejä ja kuppikakkuja. Kakkupalakin on suunnitteilla, mutta se ei ehtinyt ajoissa valmiiksi. Mielestäni blogin syntymäpäivä on tällaisille loistava tekosyy, ja saattavat nämä päätyä myös tulevien teekutsujeni rekvisiitaksi.

Muistan kuinka joskus katselimme siskoni kanssa virkattuja muffinsseja. "Onhan noi ihania", sisko sanoi "mutta mitä niillä oikeasti tekee?" Tämä ajatus vaivasi, joten suunnittelin muffinseistani neulatyynyjä. Eli toisin sanoen pohjalla on pahvinpala, etteivät neulat mene tyynystä läpi, ja helmiäisneulatkin toimivat täydellisesti strösseleinä. Isot punaiset helmet päätin ommella siinä vaiheessa kun virkkaamista seurannut ystävä tiedusteli, että kai noihin nyt sitten tulee kirsikat päälle.

Kuppikakkujen ohje on ostettu Etsystä, keksit on tehty ihan omasta päästä. Netti on väärällään virkattuja ruokaohjeita, mutta kuppikakkusten ulkonäkö oli useimmissa versioissa aika rähjäinen, joten päätin satsata mieluisaan ohjeeseen. Ja olin tyytyväinen, ohje oli selkeä ja helposti seurattava.

Nämä ovat ihania. Mutta on siinä silti rajansa, kuinka monta neulatyynyä ihminen tarvitsee. Näin ollen kaksi kuppikakkusta etsii uutta kotia myöhemmin tänään, älä siis missaa arvontaa jos makea on juttusi.

--- --- ---

Last weekend I got a huge craving for sweet treats. So I've been crocheting cupcakes and cookies this week. Also planned making a piece of cake but didn't have time to finish it yet. My blog's birthday was a perfect excuse for making these, and later on I may use them as decoration in my upcoming tea party.

I once was observing crocheted cupcakes with my sister. "Those are lovely", she said, "but what are you really gonna DO with those?" This thought bothered me, so I made mine as pincushions. On the bottom of the cupcake there is a piece of cardboard so needles won't come through, and those pearl pin needles are perfect as garnish. And I even decided to add big read beads when a friend of mine suggested putting cherries on top.

I purchased the cupcake pattern from Etsy as I didn't find a free one I would have liked. And this pattern was very easy to follow and had pics as well. Cookies are made without a pattern and are petty simple really.

I love these, but there is a certain limit how many pincushions one needs. Therefore two of the cupcakes will be looking for a new home later. So stay tuned for the giveaway if you have a sweet tooth like me!

3 comments:

  1. Virkatut ruuat on kyllä supersöpöjä :) Mutta sekin on totta että ne ovat aika turhia. Joten käytännönläheisyyttä arvostavana ihmisenä en malta niitä kovin paljoa tehtailla :D

    ReplyDelete
  2. Mutta jos ihmiseltä puuttuu sohvatyynyjä (niitähän ei koskaan voi olla liikaa) niin ei kai ole väärin virkata niistä keksin muotoisia? Ja mieti miten siistejä lasten kauppa- ja kotileikit olisi tällaisilla eväillä. Ei, minulla ei ole lapsia, mutta tämä ruoka ei kyllä pilaannu, vaikka leikkijöitä jonkin aikaa odottelisikin.

    Joo, oot kyllä ihan oikeassa. Ja minä olen hyvä keksimään tekoperusteluja :D

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails