Tuesday, 17 August 2010

Fantastinen neiti Kettu // Fantastic Miss Fox

Tämä on ehkä hienointa, mitä olen koskaan virkannut. Ainakin se on hienoin eläinhattu, jonka olen koskaan vikannut. Alkoi tehdä itsekin mieli samanlaista, tämä nimittäin oli syntymättömyyspäivälahja ystävälleni neiti Ketulle.

Inspiraatio saatu Polka Dot Robotin neulotusta kettuhatusta, jonka olisin ostanut, ellei se olisi ollut niin kallis. Käsityötä pitää tukea ja kunnia tuotteen alkuperäiselle keksijälle jne, mutta ei minun budjetillani nyt vaan sattunut olemaan ylimääräistä 73 dollaria PIPOON. Jotain rajaa, kiitos. Niin että tuin sitten ihan itseäni ja tein oman, virkatun version.

Kuten sanottu, tekee mieleni samanlaista. Siinä vaan saattaisi mennä tuttavapiirin herkkä eläinidentiteettitasapaino sekaisin, jos minäkin alkaisin kuljeskella kettupuvussa. Ehkäpä jokin kissavariaatio seuraavaksi? Ei se mitään, että minulla on jo kaksi kissahattua. Tai jos se kolmas kirjastotätiystävä vaikka valitsisi toteemieläimen, niin saisin jostain inspiraatiota senkin syntymättömyyspäivälahjaan ja voisin keskittyä siihen seuraavaksi... Alkaa nimittäin tulla hoppu, että ehtii ennen kuin unohdan nekin merkkipäivät. Juuri tästä syystä olen päättänyt tästä lähtien antaa pääasiassa syntymättömyyspäivälahjoja, en syntymäpäivälahjoja.

--- --- ---

This may be the coolest thing I've ever crocheted. At least it's the coolest animal hat I've ever crocheted. I might want one for myself as well, this one was a non-birthday present to my dear friend Miss Fox.

I got the inspiration from Polka Dot Robot's knitted fox hat. I would have bought the original, but there's no way I can spend $73 for a hat with my budget, no matter how much I'd like to support the inventor of the original. So I made a crocheted version on my own.

As I said, I'd like to have on one my own. But there's a change the delicate balance of animal identities within my friends would get messed up if I started to use a fox hat. Maybe a cat version? No, it doesn't matter I already have two cat hats. Or maybe I could do a non-birthday present to my third librarian friend. If he just picked a totem animal I could use as inspiration... I'm afraid I'm gonna forget his birthday, that's why I nowadays prefer non-birthday gifts instead of traditional ones.

12 comments:

 1. "hyvääää syntyymättömyyspäivää sullee mulleeee hyväää syntyymättömyyspäivää mullee sulleee....." on soinu miun päässä useemman viikon. Luulin jo vähän päässeeni siit eroo, mut tää palautti sen. Kiitos, onha se iha kiva biisi. :D

  ReplyDelete
 2. Nii ja pipo on aikas hieno! :)

  ReplyDelete
 3. Rakastettu olkoon uusi kettupiponi! Sanoo tyttö, joka istuu elokuussa pipo päässä sisätiloissa. Ja joo, se kolmaskin voisi tosiaan valita toteemieläimen, koska toteemieläimet ovat hienoja!

  ReplyDelete
 4. Oh my gosh I love this hat! I'm a sucker for animal ear hats.

  Also, I really enjoy reading your blog because I really want to learn Suomi. It's cool to have the translations right next to each other. :)

  Thera Joyce
  http://therajoyce.blogspot.com

  ReplyDelete
 5. No tämä kyllä kieltämättä on ihan törkeen hieno! Suloinen ku mikä :)

  ReplyDelete
 6. Aivan ihana kettuhattu, en oo nähny ikinä hienompaa! :)

  ReplyDelete
 7. Anni:
  Anteeksi ja ole hyvä :D

  Riikka:
  Toivokaamme, että jo syyskuussa on sellaiset säät, että pipoa voi pitää myös ulkotiloissa!

  Katie:
  Nice to hear you like it <3

  Thra Joyce:
  Thank you, your comment means lot to me. I've been wondering what people feel about my bilingual blog, and have been afraid the long texts in uncommon language would scare them away. So it's very nice to hear you actually enjoy reading suomi :)

  Romulus ja Riehu:
  Kerrassaan hämmennyin nyt kaikista kehuista ja hiivin takavasemmalle kihisemään ilosta...

  ReplyDelete
 8. Täällä on kyllä ollut kyllä siinä määrin viileää jo aamuisin, että olen käyttänyt villapaitaa ja kaulahuivia aamuisin, niin että ehkä lisään kohta kokonaisuuteen myös pipon! :D

  PS. Kun on kerran olemassa Caturday (oliko se kissantai suomeksi?), niin mun pitää ehdottomasti perustaa myös Foxingday! Vaan mitenköhän tuon saisi kätevästi käännettyä suomeksi?

  ReplyDelete
 9. Voi mikä ihana :) Oon kanssa tehnyt jonkun verran korvallisia eläinhattuja, mutta nyt rupes epäilyttään että voiko yliopisto-opiskelijana enää käyttää sellaisia :D Taidan päättää että voi, mä olen muutenkin niin lapsenmielinen ettei yksi eläinhattu enää muuta vaikutelmaa mihinkään suuntaan :DD

  ReplyDelete
 10. Ihana ja nätisti tehty pipo! ihan kateeksi käy Riikkaa. Foxingday on tietty kettuntai, kaikkein kettujen oma päivä, tai tarvittaessa ketuttamisen/kettuuntumisen päivä :)

  muuma

  ReplyDelete
 11. Ehdotan viralliseksi kettupäiväksi maanantaita! Silloin usein ketuttaa, ja kettu poikineen piristäisi ehdottomasti päivää.

  ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails