Monday, 23 August 2010

Haaveilua // Dreaming Of


Viime aikoina olen haaveillut neulekerhosta. Sellaisesta, joka kokoontuisi aina silloin tällöin jossain mukavassa paikassa. (Ei ehkä meillä kuitenkaan, ettei minun tarvitsisi siivota.) Neulekerhooni kuuluisi mukavia ihmisiä, jotka tykkäisivät jutella, juoda teetä/kahvia ja syödä kakkua samalla kun jatkavat keskeneräistä käsityötään. Ei sen olisi pakko olla neule, voisi olla virkkaamistakin. Tai kirjontaa. Tai koukkuamista. Tai mitä ikinä, kunhan sitä voi tehdä siinä kakunsyönnin lomassa. Ja meillä kaikilla olisi niin mukavaa ilman stressiä tai suorituspaineita. Ei olisi pakko osata tai saada valmista, kunhan olisi hauskaa.

Mutta minulla on ongelma. Mistä sellaiseen kerhoon löytää jäseniä? Ihan yhden ihmisen voimin se ei ole kerho, pelkästään kakunmuruja lankakorissa.

--- --- ---

Lately I've been dreaming about a knitting club. One that would come together occasionally in somewhere nice (but probably not at our place so I would't have to clean the apartment first). In my knitting club there would be nice crafty persons who would like to chat and drink tea/coffee and eat cake while continuing their latest craft in progress. It wouldn't have to be knitting, it could be crocheting as well. Or embroidery. Or whatever, as long as it could be done with the cake. And we all would have fun without any stress or pressure of achievement. It wouldn't be necessary to be able to do something or finish things as long as we had fun.

But I have one problem. Where can I find members to a club like this? Cause with one person it's not a club, just crumbs of cake in a yarn basket.

9 comments:

 1. Kortteliravintola Kertussa kokoontuu neulojia/virkkaajia/ristipistoilijoita kahdesti kuussa. Joka kuun viimeinen keskiviikko (eli nyt 25.8) klo 17.30 ja toisena lauantaina (seuraavan kerran 11.9) klo 14. Syödään, parannetaan maailmaa, selataan toistemme lehtiä ja kirjoja, paijataan bradpittinperskarvalankoja ja välillä pidetään vaihtajaisia/kirpputoreja puhumattomilla langoilla. Tuu mukaan!

  Ihan loistava väline löytää neulontaseuraa on http://www.ravelry.com/ . Oletko tutustunut?

  ReplyDelete
 2. Vau, kuulostaa jännältä! Ja pelottavalta myös, tulla noin vain mukaan. Mutta harkitsen ehdottomasti. Ravelrytä olen joskus selannut, mutta ei ole tullut ikinä mieleen, että sitä voisi tähänkin hyödyntää. Itse oli jo ihan "lappu Siwan seinälle" - linjalla.

  Kiitos!

  ReplyDelete
 3. Heei, mä haluun kanssa! Tosin menin just täyttämään keskiviikkoiltani tilkkutyökurssila... Mutta neulekerho ois niin <3

  ReplyDelete
 4. Eikun mukaan vaan! Itse en tuntenut ketään ensimmäisellä kerralla, mutta hyvin on tutuiksi tultu. Ravelryssä paikallisissa keskusteluryhmissä (mm. Turku-Åbo, Helsinki, Kahelit...) sovitaan erilaisista tapaamisista. Eli jos vaikka työmatka vie Helsinkiin, siellä voi huhuilla kahvittelu/neulontaseuraa/lankakauppaopasta itselleen. Kätevää ja mukavaa, mutta vaatii toimiakseen ehkä hivenen aktiivisuutta.

  Riikka: Keskiviikoista näyttää tosiaan tulevan aika täysiä, kun on se espanja 2:kin siinä iltapäivällä.

  ReplyDelete
 5. Eikös siellä Olunkylän lankamaailmassa (kaupassa) ole myös jotkin käsityöillat. Vähän vaarallista mennä niin herkässä tilassa kauppaan, kahvila on varmasti turvallisempi paikka, jos uusi inspiraatio iskee :)

  ReplyDelete
 6. Facebookiin vaan ryhmä pystyyn, niin saat varmasti pian samanhenkistä porukkaa mukaan. Mä aloitin MuiKeat juuri näin. Meitä oli kolme neljä likkaa aluksi (perustettu alkuvuodesta) ja nyt siellä on jäseniä jo ympäri Suomen. Aktiiveja on jotakuinkin 8, mutta homma toimii hyvin. :) Tehdään siis muinais-/keskiaikakäsitöitä (tai vähän mitä milloinkin).

  ReplyDelete
 7. Me suunniteltiin just lauantaina baarissa, että tänne pitää saada neulontaillat ehdottomasti. Päädyttiin sitten siihen, että tässä syksyn aikana aloitetaan. Lauantai-iltapäivisin klo 15-04. Aiemminkin saa lopettaa ;) Eikä tartte juoda punaviiniä tai bisseä, saa sieltä teetäkin. Kakun saa ehkä tuoda itse.

  Eli jos olet kajaanilainen ja kiinnostuit, niin hyppääpä blogiini ja lähetä sähköpostia. Kerron sitten kun aloitetaan!

  ReplyDelete
 8. tohveli:
  No jos säkin, ni ehkä mäkin sit uskallan :)

  Riikka:
  Voitais kokeilla yhdessä Lankabaarin kässäkerhoa, vaik mul ei kyl oo aavistustakaan mitä ne illat sisältää. Ja jos se on tylää, ni ainahan me voidaan perustaa oma kerho!

  Jokke:
  Vois kyllä käydä aika huonosti tuollaisessa ympäristössä :D

  Usvis:
  Kiitos vinkistä! Täytynee kokeilla.

  Piparminttu:
  No nyt kyllä harmittaa etten ole kajaanilainen!

  ReplyDelete
 9. Laitetaan hei kerho pystyyn, minä ilmottaudun mukaan jos en ole nuori sivistyneeseen seuraanne :---D !

  ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails