Monday, 4 October 2010

Harmaa päivä // A Grey Day
Lanka: Novita Tempo
Puikot: 10 mm

Sain tänään palautetta siitä että "blogissa ei ole pitkään aikaan tapahtunut mitään, ja edellinen teksti on luettu jo sata kertaa." Huh! Onhan tänään kyllä jo maanantai, mutta kun viikonloppu kului kokonaan sitä esiteltävää tuottaessa. Koska olen viime aikoina lähinnä virkannut ja neulonut, valmista tulee hitaammin kuin esim. koruja tehdessä. Ja haluan välillä julkaista jotain oikeaakin sisältöä, en pelkästään inspiraatiojuttuja tai tekstipohjaista, joten olen yrittänyt olla postaamatta pelkästään postaamisen vuoksi. Vähän aikaa sitten joku toinen taas totesi, ettei millään ehdi lukea samalla tahdilla kun minä tuotan postauksia. Kuulemma melkein ahdistus iskee moisesta. Ei sekään kyllä ole kivaa. Että yritä tässä sitten tasapainoilla... Ratkaisu: teen (edelleen) oman pääni ja aikatauluni mukaan, lukekaa tekin omanne mukaan, silloin kun siltä tuntuu. Ja jos luettavaa on liian vähän, niin lukekaa jonkun muun blogia välillä, vieraskirjastani löytyy loistavia!

Harmaa projektini kuitenkin valmistui eilen illalla. Aloitin sen jo eri ohjeella ennen kuin keksin kokeilla tätä mallia. Ensimmäistä versiota nimittäin kuvailtiin "koinsyömän näköiseksi" eikä se välttämättä ollut ihan se mitä hain. Pisto oli tuttu yhdestä toisesta kokeilusta, ja neule eteni paksuilla puikoilla mukavan nopeasti. Kyseessä on siis kolmionmuotoinen huivi (kaikki kokonaista huivia esittävät kuvat epäonnistuivat), mutta ei kooltaan mikään kovin iso, koska lanka loppui kesken. Siksi taas käytössä narukikka sitomisen helpottamiseksi. Tupsut oli vaan ihan pakko lisätä, sovinnainen harmaa kun tuntui kaipaavan vähän leikkisyyttä.

Ja kun nyt palautteesta puhuttiin, niin mainittakoon, että ottaessani kakkoskuvan kaltaisia kuvia saan aina kuulla katsovani niissä kieroon. Hmph. Itse väitän, että jos nyt oikeasti on näin, niin se johtuu siitä, että otan aina kuvat peilin edessä seisten ja yrittäen samaan aikaan katsoa sekä kameraan että kameran näyttöä sieltä peilin kautta, jotta tarkennus ja rajaus menisivät edes jotenkin kohdilleen. Palautteenantajan versio taas on, että satun vaan olemaan hieman kierosilmäinen. Että ota tästä sitten selvää.

--- --- ---

Yarn: Novita Tempo
Needles: 10 mm

Today I got feedback because "there hasn't happened anything in the blog for a long while, and I've red the last post hundreds of times already." Phew! Well, it definitely is Monday already, but I spent my weekend mainly trying to finish something, so I had something to post about. I've been mostly knitting and crocheting lately, and that means I don't finish that many things as quickly as I do when I'm i.e. making jewelry. And I want to post some crafts too, not only inspiration or text posts, so I've tried not to post just for posting. On the other hand, some time ago someone else said she doesn't have time to read my blog as often as I post, and it makes her a bit distressed. It isn't nice either. So what am I supposed to do? Well...the solution: I'll (still) post when I feel like it, and please read when you feel like it, after your own schedule. And if you think there's not enough to read, read someone else's blog for a while! You can find some in my guest book - or at least one. Which reminds me: if you are a reader of my blog and have an English blog of your own, please leave a link to the guest book post so others can check your blog out too!

Anyhow, I finished my grey project yesterday. I loved this pattern and chose it after trying another not-so-lovely -one. I had tried the stitch earlier and it was fast to knit with big needles. This is a triangular scarf (all the pics showing the whole scarf were to blurry to be published, sorry.) It isn't that big (I ran out of yarn), so I added the braids again to help knotting. And I had to add the pom poms too, as the conservative color needed some playfulness in my opinion.

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails