Tuesday, 5 October 2010

Kylmiä aikoja // Cold Times

Malli: Mary Jane Slippers (muokattu)
Lanka: Eiran tukku Sudan
Koukku: 5 mm

Viime aikoina varpaat ovat olleet jatkuvasti jäässä, niin jäässä etteivät villasukat enää riittääneet niitä lämmittämään. Kotonamme on kylmä, varsinkin lattiatasossa. Ja minulla on kyllä valtavat tiikeritohvelit, mutta ne ovat hieman epäkäytännölliset. Lähinnä siksi, että käyttäessäni niitä onnistun kompastumaan jalkoihini koko ajan.

Tänään koulusta tultuani ratkaisin ongelman virkkaamalla tossut. En oikeastaan lukenut ohjetta, katsoin vaan kuvat ja sovelsin sitten omaan jalkaan mallaillen. Pehmeät ja lämpimät tuli! Paksu vaalea lanka on kierrätyskeskuslöytö. Se on mielestäni ihanaa, mutta en oikein ole keksinyt, mihin noin paksua lankaa ja noin pientä kerää voisi käyttää. Tossuttimen naruksi se sopi kuitenkin hyvin. Ja napit ovat niitä nappilaatikkoni harvinaisia "oho, mulla on kaksi samanlaista"- yksilöitä.

Nyt varpaani ovat taas iloisemmat, ja se piristää minuakin. Seuraavaksi on varmaan noustava jalkaa ylöspäin ja tehtävä säärystimet. Tai villahousut, jos sisätilojen kylmä kausi jatkuu vielä kauankin. (Kyllä, hyvä isännöitsijä, tämä oli vihje. Lämmitykset vois jo laittaa päälle!)

--- --- ---

Pattern: Mary Jane Slippers (modified)
Yarn: Eiran tukku Sudan
Hook 5 mm

My toes have been ice-cold lately, so cold using woolen socks wasn't enough to keep them warm anymore. It's cold in our apartment, especially on the floor-level. And I do have a pair of huge tiger slippers, but those are a bit impractical to use. Mostly cause I keep tripping on my own feet when I'm wearing them.

Today after school I decided to solve tho problem and crocheted a pair of slippers. I actually didn't read the pattern, just looked at the pictures and then crocheted after my own foot. Those are warm and soft! The beige, super bulky yarn is trifted. I love it, but didn't know what to do with such a small ball of that bulky yarn. Well, it works as a string here! And those buttons are one of those very rare "oh, I have two similar ones" - buttons from my button box.

Now my toes are happier and that makes me happier too. Next I may have to do a pair of leg warmers. Or knitted tights, if the cold era is going to continue. (Yes, dear landlord, this was a hint. It's okay to turn the heat on already!)

4 comments:

 1. those are too cute! great job!

  ReplyDelete
 2. Oij, nuo ovat todella ihanat tossut! :)

  ReplyDelete
 3. Kiitos! Parata on se, että niiden tekeminen oli tosi nopeaa ja helppoa :)

  ReplyDelete
 4. Oih, ihanat! Munkin on pitänyt jo vähän aikaa tehdä tuollaiset balleriina-malliset jalkojenlämmittimet :)

  ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails