Monday, 18 October 2010

Tilannekatsaus
Täällä on saatu asioita aikaan! Listan kolme ensimmäistä kohtaa voi nyt vetää yli. Neljännen työstäminen on aloitettu. Viimeisiä kohtia on pohdiskeltu. Epätoivo on selätetty. Ja jopa niitä muuten vaan keskeneräisiä on hieman edistetty.

Ensimmäinen joululahja on melkein valmis. Toiseen on ostettu langat ja kolmanteenkin on jo idea. Siihen saattaa olla myös langat, se nähdään kun minulle selviää, millaisia lankoja äidiltä olenkaan tilannut. En nimittäin enää muista, mitä värejä pyysin alennuksesta hamstraamaan.

Olen aloittanut asioita myös itselleni, se tuo aina neulomiseeni uutta intoa. Samalla Operaatio käyttäkäämme jämäkerät on hyvässä vauhdissa. Työn alla on maailman kirjavin huivi ja jämäsukat. Tällä hetkellä tosin näyttää siltä, että varsinkin huiviin sopivat jämät loppuvat kesken. Onneksi muut lankahamsterit ovat luvanneet auttaa. Tässä samalla saattaa siis pienentyä useammankin neulojan jämävarasto :D

Tämän kaiken lisäksi on tietenkin sata ideaa. Pää ylikuumeten pohdiskelen perusteluja, joilla voisin oikeuttaa itselleni vielä muutaman kaulahuivin. Ei niitä varmaan olekaan kuin sata näin ennestään. Mutta minulla nyt on kuitenkin aina huivi kaulassa, huivit ovat parhautta. Eilen ilmoitin, että "mä olen aikuinen, mulla saa olla niin monta huivia kuin haluan!" Appiukkokokelas totesi siihen rauhallisesti, että "en ois ihan niin varma, tosta aikuisuusosasta nyt ainakaan".

Pientä stressiä tuottaa se, että menin lupaamaan poikaystävälle villapaidan. Tähän asti olen itsepintaisesti pitänyt kiinni siitä periaatteesta, ettei villapaitaa tipu ennen kihlausta, sillä paidan kutominen poikaystävälle tuottaa neulojien perimätiedon mukaan huonoa onnea. Mutta kun jokaiseen neuleideaani vastattiin aina "mieluummin mulle villapaita!" ja mutrulla oleva alahuuli venyi pelottaviin mittoihin, lupasin lopulta sitten aloittaa sellaisenkin projektin. Huh. Sekin olkoon joululahja, vaikka valmistuisikin vasta ensi juhannukseksi.

Lisäksi olen miettinyt, että pitäisiköhän Ikomi jo julistaa väliaikaisesti neuleblogiksi, kun ei tässä oikein ole nyt muuta esitellä. Mutta ei, en vieläkään suostu myöntämään moista. Ainakin ajattelen muutakin kuin neulomista, vaikken niitä projekteja ehtisikään toteuttaa.

PS. Jaa se opinnäytetyö? Sekin on kuulkaas jo vähän edistynyt! Ja kun tämä tärkeämpi teksti on nyt saatu alta pois, voinkin taas palata lähdeaineistoni ääreen.

--- --- ---

Yup, only Finnish this time. Sorry! No energy to translate the whole text, especially cause it mostly consists of useless rambling.

6 comments:

 1. Joululahjoja en ole vielä alotellut ollenkaan, mutta mielessä muhii ideoita...Sain taas älyttömän kutomisinnostuksen päälle ja neuloisin koko ajan hartiakivun kustannuksellakin. Tällä hetkellä työn alla lapaset ja kaulaliina miehelle. Edellisen juttusi kaulaliina (ja kuva) oli hieno!

  ReplyDelete
 2. Allthough I can't read the finnish, I looked at the pretty pictures. :)
  I love the colored stripes on the hat! those are really neat!

  xo,
  Katie

  ReplyDelete
 3. Heeeii, saako vielä tehdä tilaukseen muutoksen? :) Pyysin silloin kesällä sua tekemään mulle kaulakorun, mutta jos et vielä ole sitä aloittanut, niin vaihtaisin sen mielelläni kaulahuiviin! Lämmittää enemmän. Ja minulla ei ole tällä hetkellä ainuttakaan... Jos tämä vaihto onnistuu, niin tahtoisin kirkkaanpunaisen "Peiton alla" -huivin. Onnistuisiko? :>

  ReplyDelete
 4. Riehu: Kiitos! Poikaystävä otti yhden kuvan ja sanoi sitten, että tää on tässä, tuli niin hieno ettei tarvita toista. Olin vähän että niin varmaan, mutta katsottuani kuvan olin kerrankin samaa mieltä :)

  Katie:
  Thank you :) I have a multicolor phase right now, many stripey projects going on!

  Mertta:
  Heeeiii, eiköhän se onnistu :) Laitan sulle fb-viestin aiheesta ihan just...

  ReplyDelete
 5. Moi,
  oot sitten aloittanut villasukat kärjestä vai?
  Ihan kateeksi käy, en ole saanut ainoitakaan sellaisia valmiiksi. Vai olisko kirjavaraitainen sittenkin pipo:)=

  Mude

  ReplyDelete
 6. Ei, kyllä se on sukanalku. Hyvin suuri kyllä, sisään mahtuu kaksi muuta villasukkaa. On siis peruutettava hieman. Tämä on ensimmäinen kokeilu kärjestä alkaen, joten ei mennyt ihan heti putkeen :D

  ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails