Thursday, 28 October 2010

Räsymatto // Rag Rug


Malli: Baktus
Lanka: kaikenlaisia jämiä
Puikot: 4,5 mm

Olen aina rakastanut räsymattoja. Ja kun maailmanvalloitukseen pyrkiville jämälangoille piti keksiä käyttöä, päätin tehdä niistä maailman kirjavimman räsymattohuivin.

Langanvaihto on tehty aina samassa reunassa, joten huivin kaksi puolta ovat hyvin erinäköiset. Mielestäni se on vain plussaa, vähän kuin olisi kaksi huivia samassa. En ole vielä oikein osannut päättää, kummasta tykkään enemmän. Ja koska inhoan päättelemistä, en sitten päätellyt. Kyllähän kunnon räsymatossa hapsut on, ja tässä tapauksessa ne on tehty umpisolmuille solmituista ja yhteen niputetuista langanpäistä.

--- --- ---

Pattern: Baktus
Yarn: all kinds of scraps
Needles: 4,5 mm

I've always loved rag rugs. And when all the tiny balls and scraps of yarn hanging around tried to overtake the apartment, I decided to knit the most colorful rag rug scarf in the world.

I changed colors always on the same end, so the two sides of the scarf look different. I think it's only fun, like I had two different scarfs in one. Couldn't have decided yet which side I prefer. And cause I absolutely hate weaving the ends, I just didn't do that. In every god rug there's fringes, and this time they are made of the yarn ends carefully tied together and made into bundles.

7 comments:

 1. Ihana räsymatto. Voisiko jämälangoille enää parempaa käyttöä keksiäkään!

  ReplyDelete
 2. Aivan mahtava huivi! ja näppärästi toteutetut hapsut :)

  ReplyDelete
 3. Nuo värit! Kerrassaan herkkua.

  ReplyDelete
 4. Ihan loistava idea, ei ollenkaan päättelyä! My kind of scarf :D

  ReplyDelete
 5. Mahtava idea! Ja just hyvät rimpsut reunassa. Mulla ei ole jämälankoja noin kauniissa sävyissä, mutta saatan silti joutua varastamaan sulta idean..

  ReplyDelete
 6. Kiitos kaikille kommenteista! Ihana kuulla että muutkin tykkäävät räsymatoista, ainakin huiviversiona :D

  ReplyDelete
 7. Kiva malli ja hapsut!Tätä pitää kokeilla!

  ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails