Friday, 17 September 2010

Isoäidin kolmio // Granny Triangle

Malli: Granny Shawl (muokattu)
Yarn: Novita Nalle (osa itse värjätty)
Koukku: 3,5 mm

Halusin isoäidin neliön idealla tehdyn huivin, mutta kolmio nyt vaan on parempi huivin malli. Aika kauan sain etsiä, mutta lopulta löytyi ohje. Muuttelin sitä tosin vähän matkan varrella, sillä huivista tuli kova ja tiukka kun pylväsryhmien väleihin ei virkannut yhtään ketjusilmukkaa. Lopetin huivin sitten kun en vaan enää millään jaksanut virkata, ja tein kulmiin letitetyt sitomisnauhat, että se myös pysyisi kaulassa pienestä koostaan huolimatta. Jos kulmat olisivat niin isot että yltäisivät solmuun, olisi kolmion alareuna roikkunut jossain navan alla. Totesin tämän version toimivan huivina paremmin, mutta shaalihan olisi eri juttu. Myös ruskea reunus on omasta päästä. Langathan (ruskeaa lukuunottamatta) ovat niitä Kool-Aideilla värjättyjä.

--- --- ---

Pattern: Granny Shawl (modified)
Yarn: Novita Nalle (some of them self-dyed)
Hook: 3,5 mm

I wanted a scarf that would resemble a granny square, but thought triangle is a better shape for a scarf. I had to look for a while but finally found a pattern. I modified it a bit though, as I found the scarf become very stiff without any chain stitches between the shells. I crocheted until I just couldn't take it anymore, and made two braids to the corners to help tieing. If I had made the scarf so big it would be possible to tie the ends, the third one would have been hanging somewhere below my belly button. So I thought this way it would be usable as a scarf, making a shawl would be a different case. The brown picot is also from my head. And oh, these yarns (excluding the brown) are the ones I dyed myself with the Kool-Aid.

7 comments:

 1. Tää on kyllä niin herkullisen näköinen, etten kestä! Haluun ehkä tehdä ittelleni jotain saman tapaista. :)

  ReplyDelete
 2. Tää on kyllä, on kyllä hieno! :)

  ReplyDelete
 3. I love this! This is exactly the type of scarf that I would make for myself!

  ReplyDelete
 4. Kiitos, kun esittelit huivin blogissasi! Näytin kuvan siitä äidilleni, ja sehän innostui, nyt on sitten minullekkin huivi valmistumassa.

  ReplyDelete
 5. Riikka:
  Koukku käteen ja menoks! Olen alkanut miettiä, miltä tää näyttäis vähemmillä väreillä, että täytyy sitäkin varmaan kokeilla :)

  Anni:
  Kiitos!

  Courtney:
  Nice to hear that! The best thing is, this is very easy to make and includes only basic stitches.

  Safiiritar:
  Kiva kuulla! Minunkin äitini innostui tästä huivista, tosin se näkyy sillä tavalla että se yrittää kovasti pihistää minun kappaleeni :D

  ReplyDelete
 6. Jooh, pitää varmaan hilpasta johonkin kauppaan ostamaan lankoja joskus pian tulevaisuudessa!

  ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails