Thursday, 20 May 2010

Purkaus // An Outburst


Käykö kenellekään muulle niin, että kun saa mielestään loistavan idean, sitä on pakko päästä toteuttamaan heti? Siis ihan heti. Niin pian, että jos materiaalia ei satu ennestään löytymään, sitä lähdetään hakemaan siltä istumalta. Ja yleensä kellokin on vielä niin paljon, ettei oikeanlaisia materiaaleja löydy mistään, ja sitä tekee innotuksissaan kompromisseja, koska "kyllä tästäkin varmaan ihan hyvä tulee". No, muistutus tulevaisuuden vastaavia tilanteita varten: eikä tule. Pysähdy, pysähdy heti ja hyväksy se. Voit ihan varmasti odottaa huomiseen, jolloin lankakauppa/askartelukauppa/rautakauppa/joku muu kuin Siwa on taas auki. Ja jos vaikka tarkastaisit ne omat varastot ensin, ehkä sieltäkin löytyisi kompromissimateriaalia täydellistä versiota odotellessa.

Pyöräilin yksi ilta keskustaan hirveää vauhtia vartti ennen kauppojen sulkemisaikaa. Koska keksin, että tarvitsen kirkkaanpunaista puuvillalankaa. Siis heti. Siitäkin huolimatta, että kesken oli varmaan viisi työtä. Ja koska siinä ainoassa avoinna olevassa kaupassa ei ollut oikeanlaista, petyin tietenkin pahasti. Kaikki punaiset olivat liian haaleita. Niinpä nappasin mukaani alekorista kaksi kerää ihan vain siksi, ettei tulisi turha reissu. Sitä paitsi näissä kerissä värit vaan olivat lähinnä visiotani, joten ajattelin, että ei se nyt tällä kertaa haittaa, että lanka itsessään on 100% akryyliä.

No, kyllä se haittaa. Tälläkin kertaa. Hyi, miksi tuollaista lankaa edes tehdään? Se tuntuu ikävältä käsissä, sähköistää kaiken ja narisee kun sitä virkkaa. Onneksi ei maksanut kuin euron kerä. Mutta silti, taas on turhaa materiaalia nurkissa vain siksi, että olen hätähousu. Virkkasin siitä sitten koetilkkuja ja tulin siihen tulokseen, että visioni kyllä toimii. Oikealainen lankakin löytyi sitten tänään Lankabaarista, joten nyt pääsen vihdoin toteutusvaiheeseen asti.

Onko kellään ideoita, mitä tehdä sataprosenttisesti tekokuituisesta langasta? Tahtoisin kyllä käyttää ne, mutten keksi mitään, missä lanka toimisi tuntumatta ikävältä. Entä onko kenelläkään ylimääräisenä nurkissa kirkkaan violettia tai kirkkaan keltaista puuvillalankaa, paksuudeltaan sellaista Novita Tennesseen tapaista, eli sopivaa 3 ½ koukulle? En tarvitsisi kovin isoja keriä, jonkin verran vain seuraavaa ideaa varten. Huomatkaa, kuinka yritän tällä kertaa kovasti hillitä itseni :D

--- --- ---

Does it happen to anyone else that when you get the perfect idea, you have to make it happen immediately. NOW. So soon, that if you haven't got the materials already, you have to go to buy them right now and then. And usually it's so late you can't find the right kind of materials, so you make compromises because you're so eager to start. "This is going to work almost as well". Well, note to self for the future: it won't. Stop, stop right now and accept it. Why don't you just wait till tomorrow when the yarn shop/craft store/hardware store is open again. Or check your own stock, maybe there's something you can use for compromise, while you wait the perfect material to appear.

One evening I hurried to the center 15 minutes before the closing time, cause I realized I need bright red cotton yarn. Right then. No matter I had at least five unfinished things at home. And cause the only store that was still open didn't have the right kind, I was so disappointed. All the reds were too washed out. So I took two balls from the sale box, just to make sure it wasn't a worthless visit. And those colors were nearest my vision, so I thought this time it may be okay that yarn was 100% acrylic.

Well, it wasn't. Why do they even make yarn like that? It doesn't feel nice, it's hard to use and it squeaks when I crochet it. Luckily it was only 1€ per ball, but still, I now have more worthless things around just because I was so eager to start. I made some test craps out of it and realized my vision works very well. And I found the perfect yarn today from a yarn shop, so now I'm finally able to start.

Does anyone have any ideas what to do with totally acrylic yarn? I'd like to use it, but can't figure out what to do so the final product wouldn't feel bad or be unusable. And does anyone have any extra cotton yarn in bright purple or bright yellow? (one to crochet with approx. 3 and ½ mm hook) I wouldn't need that much, just some for my next idea. Please note how I try to contain myself this time :D

9 comments:

 1. Voi kyllä, tuota tapahtuu usein. Vaikka kaikki nurkat, lattiat ja seinät on täynnä materiaalia niin sitten just Se juttu puuttuu. Tai ehkä sitä on, ei vaan muista.

  Äkryyliä olen laittanut pieniä määriä jonkun paremman langan joukkoon, mutta minä en teekkään yksiväristä.

  ReplyDelete
 2. Kyllä, näin on käyny mullaki moneen kertaan, et ku tulee ahku tehdä joku tietty työ niin sitä lankaa mennään sitten hakemaan vaikka sieltä Siwasta.:D Yllätyin muuten et siel Siwas oikeesti on lankaa.:D Voisko noista langoista tehdä vaikka jonkun tyynynpäällisen tms sisustusjutun?

  ReplyDelete
 3. Virkkaa tuolinpäällinen ;D Siinä ei tekokuitu haittaa varsinkaan jos tekee niin hienon ettei sillä malta istua! Mutta siis joo, hyvin tuttua, mä innostun kans aina kaikesta niin nopeasti että heti on tehtävä, oli materiaalia tai ei. Yleensä siinä vaiheessa kun matskuja lähtee hankkimalla hankkiin, on inspiraatio kadonnut heti kun saa ne materiaalit kotiin.

  ReplyDelete
 4. Toi on kovin tuttu tunne. Mulla yleensä vielä lisäksi katoaa se inspiraatio jos ei materiaalit ole heti kasassa!

  ja niin... totta tuo, että kompromissimateriaalit harvoin on sitä mitä se alkuperäinen visio antoi odottaa..

  ReplyDelete
 5. Vaikka lankavarasto olisi kuinka suuri ei sieltä koskaan löydy juuri sitä, mitä tarvitsee :-)

  Amerikkalainen Krystal tekee hyväntekeväisyyspeittoja ympärimaailmaa lähetetyistä 100% akryylilangoista (en ymmärrä miksi juuri niistä, mutta sellaisia hän ainakin toivoo). http://krochetkrystal.blogspot.com/2009/10/squares_12.html

  Akryylilangasta tulee kuulemma myös hyviä keittiösieniä. Puhdistaa kuulemma hellan levys ja tiskipöydän, En ole itse vielä kokeillut.

  ReplyDelete
 6. Jokke:
  Luulen, että minun pitäisi myös järjestää materiaalini paremmin, että löytäisin helposti tarvitsemani. Mutta minkäs teet, kun tilaa on ihan liian vähän.

  Faline:
  Olin itsekin yllättynyt. Vaikka ei sitä lankaa ollutkaan kuin yhtä laatua ja kahta väriä, niin on siitä varmasti hyötyä jollekulle. Meidän minisiwassa oli vielä puikkoja ja koukkujakin!

  Norsis:
  ei taida riittää ihan tuoliin asti, mutta ehkä jakkaranpäälliseen. Tai hei - ehkä voisin virkata päällisen polkupyöräni satulaan? Ei ehkä sattuisi takapuoleenkaan niin kamalasti sen jälkeen.

  Jenn:
  Ihan sama täällä. Nyt on ne materiaalit, muttei enää samaa innostusta. Kyllä mä aion visioni toteuttaa vieläkin, mutta siihen voi kulua kauankin, kun inspiraatio pääsi jo livahtamaan.

  Tintin:
  Mitä ihmettä, miksi akryyliä? Kummallista. Mutta tsekkaan ehdottomasti, jos en keksi langoilleni mitään muuta käyttöä. Ja keittiösientä taidankin kokeilla heti. Ne koetilkut nimittäin ovat aika turhan pantteina, mutta jos ne vaikka ompelisi yhteen, ni jo olisi sienenalku kasassa.

  Kiitos kaikille kommenteista <3
  On kiva kuulla, että muilla on samoja ongelmia :D

  ReplyDelete
 7. Ällöt langathan voi käyttää neulegraffiteihin! :)

  ReplyDelete
 8. Aivan totta! Mahtava idea <3

  ReplyDelete
 9. Just luin blogitekstisi ja mieleen tuli neulegraffitit, mutta Riikka ehtikin ensin. Ja aattele - eipähän hiudu ihan äkkiä akryylinen graffiti. Se kestää!!!!

  terveisin mude

  ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails