Friday, 16 April 2010

Kahvitauko
Minä hukkaan aina kaikki neulat ja nuppineulat. Siis aina ja kaikki. Kun asuin vielä solussa, hukkasin myös kämppikseni nuppineulat. Ihan vain käyttämällä niitä. Maailmassani ne ovat minusta riippumattomista syistä kertakäyttötavaraa. En tiedä mihin ne menevät, mutta takaisin ne eivät kyllä ikinä tule.

Tuli tässä hiljattain mieleen, että ehkäpä se johtuu siitä, ettei minulla ole neulatyynyä. Tai periaatteessa kai on, mutta jos en tiedä sen sijaintia, ei siitä ole mitään käytännön hyötyä. Kun tänään sitten katselin jeesuskirpputorin kahvikuppirivistöjä, muistin viime syksynä Govent Gardenissa ihailemani neulakupit. Yksinkertaista ja kaunista samalla kertaa.

Pelastin siis kirppikseltä melkein rikkinäisen kahvikupin. Se oli kaunein ja selvästi yksinäinen, eikä säröisyys tässä puuhassa haittaa. Ei ollut vanua, ja koitin kerrankin tehdä jotain kokonaan kierrätetystä, joten tungin tilkusta tehdyn nyytin sisään jämäksi jäänyttä kangassilppua ja kirppiksen ompelutarvikekorista haalitun neuleentapaisen palasen. Ompelin kulmat yhteen ja muotoilin nyytin sopivaksi. Huljautin kuppiparan sisäpinnalle liimaa, asettelin tyynyn kuppiin ja ihailin sitä hetken. Sitten neulat paikalleen, ja voilá - vaikutuksesta neulojen hävikkiin pitkällä tähtäimellä ei vielä ole tarkkaa tietoa, mutta lupaavalta vaikuttaa.

--- --- ---

Coffee Break

I always lose all my pins and needles. When I lived in a shared flat I also lost my flatmate's ones. Usually they just disappear while I'm using them. I have no idea where they go, but they never come back once they're got lost once.

Recently I've started to think this might happen cause I have no pincushion. Or theoretically I do, but cause I have no idea where it is, it doesn't help. Today, when I was watching old coffee cups at a charity shop I remembered the cup-cushions I was admiring at Govent Garden last autumn. They were simple and beautiful at the same time.

So, I rescued an almost broken teacup from the store. It was the most beautiful and obviously lonely, and the cracks doesn't matter in this DIY. I didn't have any wadding and I wanted to use only recycled materials for once, so I just put some fabric inside of that cushion made out of scrap. When I had sewn up the corners I put some glue on the inner surface of the cup and placed the cushion on it's place. Then add the needles and - that's it. I have no idea how this fill affect on the loss of needles in the long run, but the situation looks promising at the moment.

5 comments:

 1. Tosi hieno!
  Mä olen heikkoja kahvikuppeihin, vaikkei mulla astiakaapissa ole niitä lainkaan. Sen sijaan pari kahvikuppiparia odottaa kynttilämassaa sisäänsä... Neulatyynykin on ihana idea!

  ReplyDelete
 2. Kiitos :)
  Mä rakastan kahvikuppeja, mulla on niitä varmaan 20 paria, vaikka harvoin tulee käytettyä. Ja nyt kun keksin mahtavan tekosyyn ostaa uuden, olin tosi innoissani ;)

  ReplyDelete
 3. Ooohh! Ihania kupposia ja erittäin hyvä ja käytännöllinenkin idea :) Mä käyn aina kierrätyskeskuksessa kuppeja hakemassa,meillä kun se paikka on sopivan lähellä.

  ReplyDelete
 4. Kiitos Miiu! Kierrätyskeskus on yleensä loistava kupinmetsästyspaikka, sieltä löytää ihania vanhoja eriparisia :)

  ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails