Tuesday, 20 July 2010

Vieras #4 // Guest #4

Olen Netta, tai blogissa minut tunnetaan nimellä Oliver, Batman or me- blogin kirjoittaja. Olen 13 vuotias tyttö. Blogini käsittelee lähinnä kaikenlaista askartelua ja näpertelemistä, käsitöitä ja sen sellaista. Se on vielä pieni ja tuntematon, mutta yritän kirjoittaa merkintöjä usein.
Kaikenlainen näpertely, askartelu, tuunaaminen ym. on mulle kuin elämäntapa. On ihan normaalia että säästän kaikenlaisia juttuja, joita muut heittävät roskiin, ja myöhemmin teen niistä jotain hienoa ja hyödyllsitä. Tällä hetkellä juuri se kierrättäminen on minulle tärkeää.
Minusta on ihan normaalia ajatella "roskan" nähdessään, että siitä voisi vielä tehdä jotain. Se taas kuulostaa niin hassulta, jos ylä-aste ikäinen ei osaa vielä laittaa lankoja ompelukoneeseen! Mutta kyllä minä tajuan ettei kaikkia kiinnosta sellainen.
Minut on pienestä pitäen opetettu olemaan myös kärsivällinen, mutta silti joskus menee hermot, kun silmukat tippuu neljättä kertaa peräkkäin! Silloin teen hetken jotain muuta ja seuraavana päivänä yritän uudelleen.
Askartelun ja sellaisen lisäksi harrastan näyttelemistä, kulttuuri ja media-kerhoa, kuvista sekä valokuvaamista, silloin kuin ehdin.

Projektiksi valitsin aika yksinkertaisen jutun, koska en osaa selitää monimutkaisia asioita. Otin teille kuvia siis siitä mitä tapahtuu kun omistaa kangastussin ja valkoisen t-paidan! Voin sanoa että ei siitä ei seuraa mitään vaikeasti toteutettavaa :)


Elikkä aluksi piirrä tai kirjoita paperille jotain. Itse piirsin mörköjä :)


Sitten jäljennä kuva/teksti kankaalle lyijykynällä himmeästi. Tämä vaihe ei ole pakollinen, jos pitää piirtäessä malli paperia t-paidan sisällä.


Laita sanomalehtiä t-paidan sisälle, jottei väri tartu selkään ja sitten vain kangastussi käteen ja piirtämään.


Sitten kun olet piirtänyt kuvan valmiiksi, silitä se huolellisesti. Itse silitin oikeinpäin ja sellainen sideharson tyylinen kangas raudan ja kankaan välissä.


Ja tadaa! Omaperäinen ja taatusti uniikki paita on valmis!

Kiitos kun pääsin vieraaksi blogiisi!
Terveisin, Oliver
--- --- ---
Hi, I'm Netta (in blog world known as Oliver) from the blog Batman or me. I'm 13. My blog mostly includes all things related crafting. Crafting and customing is like a lifestyle for me. It's pretty normal that I save all kinds of thing thinking I could reuse them sometime. At the moment recycling is very important for me. My other hobbies are i.e. acting, arts and photographing.
I wanted to show you what you can do with a t-shirt and a textile pen. First draw your shape to the paper, then copy it to the fabric with a pencil. Put some paper inside the shirt so the color won't go to the backside and start drawing. When you're ready, remember to iron your shirt very well using a gauze or something like that in between your shirt and iron. And ta-da: you have an original and unique t-shirt.
-Oliver

1 comment:

  1. Voi miten kiva juttu ja hyvin opettavainen. Paidasta tuli aivan ihana.

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails