Saturday, 31 July 2010

Talvipuuvillaa // Winter Cotton

Ensiksi, ettei taas unohdu: voisivatko kaikki luovaan leikkiin ilmoittautuneet pistää postiosoitteensa mulle sähköpostilla, kiitos. Osoitteenihan on siis tjinuski.ikomi[at]hotmail.fi

Ja sitten asiaan...


Kiinnostuin tästä pipo-ohjeesta nähtyäni sen mukaan tehtyjä myssyjä blogeissa. Vastaavan ovat toteuttaneet ainakin Norsis ja Ilona. Ohje kuitenkin osoittautui hankalammaksi kuin odotin. Ainakin minulle. Periaatteessa kaikki on ihan yksinkertaista, mutta käytännössä olen purkanut ja aloittanut alusta nyt ainakin viisi kertaa. Kierrokseni kiemurtelivat hassusti, lisäsin tai vähensin väärissä kohdissa tai muuten vain mokailin. Sitä paitsi lopputulos näytti paljon enemmän verkolta kuin pitsiltä, johtuen ehkä eri langan käytöstä. En siis ollut tyytyväinen. Halusin kuitenkin kokeilla vastaavaa pitsikuviota johonkin, joten neiti kärsimätön otti käyttöön paksumman langan ja isot puikot.

Ei se niiden avulla sitten niin vaikeaa ollutkaan. Kun silmukoita on vähemmän, jaksoin keskittyä koko kierroksen enkä tehnyt koko ajan tyhmiä virheitä. Kavennusohjetta en tosin ihan ymmärtänyt, joten tein omasta päästä. Siksi yläosa näyttää vähän hassulta. Lanka on Drops Ice, paksu puuvillasekoitelanka. Vyötteessä sitä kuvaillaan talvipuuvillaksi. Ja aika lämmin ja talvinen tästä tulikin, joutunee odottamaan kirpeitä syysaamuja ennen kuin pääsee käyttöön. Paksulla langalla pinta näyttää mielestäni kivemmalta, ja muutenkin olin tyytyväinen. No, olen aina silloin, kun työ valmistuu muutamassa tunnissa ja tuntuu mukavalta päässä. Nyt toivon, että syksy tulisi pian!

--- --- ---

I got interested in this beanie when I saw it couple of times in various blogs. At least Norsis and Ilona have done one. But it appeared to be more difficult than it seemed - at least for me. Somehow I just didn't get it right, and started over at least five times. And my knitting didn't look anything like the pattern, probably cause I used different yarn. In the end I just gave up. But cause I wanted to try the pattern anyway, I tried with thicker yarn and bigger needles.

And it looked so much better that way. And with less stitches I was able to stay focused and didn't make that many stupid mistakes. This yarn is Drops Ice by Garn studio, and was described as winter cotton. And therefore the beanie is very chunky and warm, so I guess I have to wait for a while before I start using it. But imagine how perfect it will be on a chilly fall morning! Almost wish the autumn came already.

4 comments:

 1. Aika verkkomaistahan se onkin :) Mullakin meni hermot omani kanssa, lähinnä siksi että tein niin kireätä että kaksi yhteen -neulominen oli suorastaan helvetin hankalaa :D Mutta mukava pipo ja kaunis :) Kuulostaa ihanalta tuo Drops ice. Äitini on jollain tapaa villa-allerginen joten tuollaisestahan voisi hänellekin pipon pyöräyttää :)

  ReplyDelete
 2. Joo, se yhteen neulominen otti kyllä hermoille, vaikka tällä langalla olikin vähän helpompaa. Muutenkin lankaa oli helppo ja kiva neuloa. Suosittelen :)

  ReplyDelete
 3. Moi! En saa toimimaan tota sun sähköpostiosoitetta, onko se siis tjinuksi.ikomi@hotmail.fi? Palauttaa koko ajan viestit...

  ReplyDelete
 4. Voi ei, siinä oli pieni kirjoitusvirhe.
  Kokeilepa tjinuski.ikomi@hotmail.fi (eli ekan sanan s ja k toisin päin...)

  Pahoitteluni!

  ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails