Monday, 31 August 2009

Take a bow

Puhuin yhtenä päivänä ystäväni kanssa siitä, kuinka paljon yksinkertaisetkin asiat voivat ilahduttaa. Huomasimme kumpikin pitävämme kovasti värikkäistä napeista, varsinkin isoina määrinä. Vaikkei nappeja käyttäisikään, pelkästään nappilaatikon näpräily ja nappien katselu tekee meidät kummatkin iloiseksi. Olimme yhtä mieltä siitä, että jokaisella pitäisi olla elämässään enemmän nappeja. Näin syntyi idea pro-button -rintamerkistä, jota kaikki nappirakastajat voisivat käyttää, ja näin osoittaa kantansa myös muulle maailmalle.


Idea jäi päähäni hautumaan, ja viikkoa myöhemmin esittelin kyseiselle ystävälle ensimmäisen jutun, jota päädyimme kutsumaan nimellä "pro-button -thingie". Väsäsin sen kirkkaankeltaisesta nauhasta ja punaisesta napista, mutta ikävä kyllä en voi jakaa kuvaa kanssanne. Unohdin nimittäin ikuistaa tuon ihanuuden, ja tällä hetkellä se matkaa kohti Belgiaa, jossakin Ruotsin kohdilla ilmeisesti.

Jatkoin kuitenkin tehtailua, sillä ihastuin isoihin rusetteihin ja kirkkaisiin nauhoihin. Nappeihinhan rakkaussuhde oli jo ennestään, joten tässä on kaikki mahtavuuden elementit. Tarkoitus on siis tehdä hauskoja, värikkäitä rintarosseja, jotka tekevät arjesta juhlavampaa. Samalla kulutan vanhoja nauhoja ja nappeja. Ja saan täydellisen tekosyyn ostaa uusia.Näissä kummassakin on pohjana iso, nauhasta sidottu rusetti. Keskikohdan ympärille kiinnitin lenkillä tuon roikkuvan helmijutun, jollaisia löysin askartelukaupasta. Sen päälle ompelin napin, ja varmistin samalla rusetin kestävyyden muutamalla pistolla. Taakse on myös parilla pistolla kiinnitetty rintaneulapohja, ja pitävyys varmistettu sitten liiman avulla. Violetista halusin hieman muhkeamman, joten ompelin päällekäin kaksi rusettia, mutta jätin nuo pitkät roikkuvat nauhat vain toiseen niistä.

Näiden esikuvana voisi pitää Katariina Guthwertin yleisurhoollisuusmitaleja. Idea ja toteutus eivät tietenkään ole vastaavia, vaan kyseessä on ihan oma sovellukseni. Mitaleista sain kuitenkin inspiraation tätä miettiessäni. Sain Coco Chanel-mitalin äidiltäni viime talvena, ja pidän siitä hurjasti.


Päätin tehdä rusetteja ainakin muutaman lisää, nyt kun intoa vielä riittää. Menin siis kouluun kahden nauhakaupan kautta ja kävin hakemassa tarvikkeita. Kolme oikeanpuolimmaista löytyivät halvalla alelaatikosta. Pilkullinen on mielestäni ihanaa, siksaknauhoista olen tykännyt aina, ja leveän ostin, koska siitä tuli mieleen joulu. Jos en muuhun tarvitse, käytän sitä lahjapakettien koristeluun ensi talvena. Kirkkaanvihreää ostin puoli metriä ihan vain ihanan värinsä takia, ja nuo ohuet ajattelin käyttää helmikoristeiden tai vastaavien tekemiseen. Ovathan nuo askartelukaupan versiot kivoja ja helppoja käyttää, mutta kaikki samanlaisia.
Minulla on hämärä muistikuva, että ruudut ovat nyt muotia. Saattaa olla, että se muoti meni jo, mutta ostin silti vähän ruutunauhaa tehdäkseni itselleni oman syksyrusetin. En nimittäin pidä skottiruuduista isoina pintoina, mutta pienenä määränä ne ovat mukavaa vaihtelua. Pitsi taas on kirppismekon tuunausta varten ostettu, mutta jos siitä jotain jäämiä jää, niistäkin varmaan syntyy rusetti.

Luulen, että näitä tullaan näkemään lähipäivinä lisää.

2 comments:

  1. Haluun tollasen!!! t. Kille

    ReplyDelete
  2. Saat!!!
    Mutta joudut kyllä kertomaan minkä värisen/millaiset yksityiskohdat. Tai sitten lähtemään mukaan nauhakauppaan joku päivä.

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails