Thursday, 27 August 2009

Music sounds better with you

Valitsin tähän projektiin vanhoja lasten satukasetteja, koska ne ovat niin iloisen värisiä. Punaisesta Jafarin kostosta syntyi rintakoru ihan yksinkertaisella liimausoperaatiolla. Kiinnitin kuitenkin kumpaankin päähän oman rintaneulan (pystysuuntaan), että melko painava kasetti pysyisi tukevammin ja nätimmin paikoillaan. Ei sovi mihinkään ohuisiin kankaisiin, koska aiheuttaa tällöin roikahtamista ja kankaan venymistä, mutta paksummissa ja ryhdikkäissä kankaissa on paikallaan. Olen käyttänyt mm. Marimekon olkalaukun läpässä ja nyt tässä paksussa syksyneuletakissa.


Kasettikoru tekee minut iloiseksi, ja piristää mukavasti mustaa vaatetta. Se on myös sen verran iso ja näkyvä, että varmasti huomataan.

Pocahontas taas muuntui kaulakoruksi. Porasin yläreunaan kaksi reikää, ja pujotin niistä läpi ohuet metallirenkaat. Venyneiden renkaiden painaminen takaisin kiinni oli kasetin paksuuden vuoksi vähän hankalaa, mutta onneksi saumakohdan saa piilotettua kasetin sisään. Renkaista sitten ketju läpi, ja sillä valmista! Omasta mielestäni näyttää parhaalta melko lyhyessä ketjussa, niin että kasetti killuu dekolteealueella. Jos ketju on liian pitkä, lopputulos näyttää kovin raskaalta. Olen kyllä suunnitellut myös pitkään ketjuun laitettavaa kasettikorua, jonka voisi laittaa roikkumaan vain toisesta kulmasta. Sitä varten on varastossa kirkkaansininen rock-kasetti joltain kauan sitten loppuneelta vuosikymmeneltä.
Olen himoinnut ja pitkään myös metsästänyt pienikokoisia sanelukoneen tai videokameran kasetteja. Nekin olisivat oivaa kaulakorumateriaalia, ja jos korvalehdet kestää, sellaiset voisi jalostaa korviksiksikin. Vielä ei ole kuitenkaan tärpännyt ahkerasta kyselystä ja kirppisten kiertelystä huolimatta. Jos jollain lojuu turhina nurkissa, niin lahjoituksia otetaan vastaan ;) Osoitteen saa pyytämällä.

2 comments:

  1. Noi on kyllä tosi kivoja! harmi etten käytä kaulakoruja. rintarossin voisi varmaan tehdä vanhasta sanelukasetista, mutta oisko se sitten taas yhtään kiva ;-).

    Domino-rannerengaskin oli aivan upea!

    ReplyDelete
  2. Mun mielestä se ois hauska, jos kasettiin liimais nimilapun, ja kirjoittais siihen jonkun hauskan nimen, jonka olisi tarkoitus kuvata sisältöä. Olisi siellä sisällä sitten mitä tahansa. ;)

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails