Friday, 31 December 2010

Takkutukkapojalle // For the boy with messy hair


Joskus tuo ensimmäisen kuvan tukka tuntuu olevan kaikkialla. Öisin se kutittaa nenää ja jos tukan kantaja kääntyy äkkinäisesti, saattaa takana seisova hyvinkin saada rastasta silmään. On pakko todeta, että tämä kuva ei anna tukalle oikeutta - oikeassa elämässä se on takkuisempi, pörröisempi ja isompi. Ja ärsyttävämpi. Joskus tekisi mieli yön pimeinä tunteina ihan vähän harventaa mokomaa.

Tukan kantaja käyttää paljon hiuslenkkejä, ja hukkaa niitä sitäkin enemmän. Niitä pyörii kaikkialla ympäri asuntoa, mutta yhtäkään ei tietenkään löydy silloin, kun sitä tarvittaisiin. Niinpä kehitin joululahjaksi hiuslenkkipallon, jotta uuden rinkulan voisi hakea aina samasta paikasta. Ja jo näin lyhyellä aikavälillä olen huomannut, että pallo toimii myös käänteisesti. Kun takkutukka nyt löytää jostakin päin asuntoa hiuslenkin, hän huutaa haa! ja rientää kieputtamaan sen pallon ympäri. Viikon sisällä pallo onkin kasvanut, ei pienentynyt.

Pallon tekeminen on helppoa. Minulla ei ole kuvia tekovaiheesta, mutta sanallisellakin ohjeella pitäisi pärjätä. Ota kaksi lenkkiä, ja solmi ne keskenään pieneksi mytyksi. Ala yksi kerrallaan kieputtaa mytyn ympärille lisää lenkkejä. Alussa lenkin joutuu kieputtamaan jopa kolmeen kertaan ja aika pian ranteisiin ja sormenpäihin alkaa sattua. Mutta älä luovuta! Kun keskusmytty kasvaa, seuraavat lenkit kierretäänkin enää kaksi kertaa. Ja lopulta mytty on niin suuri, ettei viimeisiä lenkkejä tarvise kieputtaa yhtään kertaa, ne vain vedetään pallon päälle. Varaa tarpeeksi hiuslenkkejä, ettei pallosi jää pieneksi ja surkeaksi. Kuvan pallossa on noin 80 kappaletta, ja se on mukavasti kämmenelle mahtuvan kokoinen.

PS. Olen tehnyt uudelle vuodelle käsityöaiheisia suunnitelmia, joista kerron täällä lisää myöhemmin. Antaa vuoden vaihtua ensin. Oikein hauskaa juhlintaa teille kaikille!

--- --- ---

Sometimes it feels that hair captured in the first picture is everywhere. And the picture doesn't give justice to it - in real life that hair is way bigger, messier and much more annoying. Sometimes I wish I could cut it off during the night...

The boy under the hair uses a lot hair bands, and loses even more of them. There's many of theme all around the house, but when he needs one, well, then it's impossible to find any of them. That's why I gave him a hair band ball for Christmas. Now he can get a new one from the same place when the previous one disappears. And during this week I've noticed the ball also works contrariwise. Every time boy finds one he yells ha! and wraps it around the ball. After a week the hair band ball has got bigger, not smaller.

It's very easy to make one. I don't have pictures of the process, but you should be able to create one after reading this. Take two hair bands and tie them together so they make a little bundle. Start wrapping the rest of the hair bands around the bundle. In the beginning you may have to wrap one three times, and soon your fingers and wrists start to hurt. But don't give up! Soon the bundle has got so big you only have to wrap one band twice, and in the end you don't have to wrap anymore, just slide the bands around your little ball. Make sure you have enough hair bands when you start, so yours doesn't end up too tiny. The one I made holds approx. 80 hair bands and fits perfectly in my hand.

PS. I've made some crafting plans to the year 2011 already, but I'll tell about them later on. Let's celebrate the turn of the year first. Have a great New Year's Eve everyone!

6 comments:

 1. ui mahtava! tämmönen pitää väkertää meillekin, sillä meitä on kaksi takkupäätä, joilla ponkkarit on aina hukassa! sitten kun tuon pallon vielä sais kiinnitettyä johonkin, että koko pallo ei häviä.

  ReplyDelete
 2. Tosi kiva idea! Ja hyödyllinen. :)

  ReplyDelete
 3. Monesti olen hämmästellyt, mistä sulla riittää näitä hauskoja persoonallisia ideoita. Mukana pysytellään siis tänäkin vuonna. Hyvää uutta vuotta!

  ReplyDelete
 4. Kaupassa myydään tuollaisia, styroksipallon ympäri kiedottuna.

  ReplyDelete
 5. Tuohan muikea idea! :) Paha vain, että mulla ei ole kuin prosenttiosa tuollaisesta jättimäisestä pompulapampuloiden määrästä...ehkäpä pyöräyttelin niitä jonkun pallon tai mytyn ymppärille ja huijaan koossa...:D

  ReplyDelete
 6. Heikku ja Petra:
  Kiitos keuista :)

  Anniina:
  Hyvää uutta vuotta sinnekin, ja kiitos!

  Anonyymi:
  Missä kaupassa olet nähnyt? Mä en nimittäin koskaan ole törmännyt tällaiseen luonnossa, mutta muistan kyllä joskus jossain brittimuotilehdessä nähneeni vähän samanlaisen. Se maksoi ihan hitosti, ja mitä luultavammin sielläkin oli sisällä styroksia.

  Madam B.C.:
  Mulla ei tullut mieleenkään, että niin voisi tehdä, mutta sehän on nerokas idea!

  ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails