Tuesday, 8 June 2010

Oh, that's me!


"Nousussa oleva geek-alalaji ovat neulojat ja virkkaajat, jotka omistavat harrastukselleen kymmeniä tunteja viikossa, etsivät netistä uusia malleja, värjäävät itse lankojaan ja postaavat luomuksiaan näytteille blogeihinsa. Geek on melkein aina kiinnostunut monesta geek-kulttuurin suuntauksesta tai harrastuksesta.

Geekkiyteen liittyy usein leikillisyys ja yhteydenpito muihin harrastajiin - jos villapaitaa neulotaan huvikseen ja sen syntyprosessia dokumentoidaan ja aiheesta keskustellaan netissä, kyseessä on geek-harrastus. Jos neulominen on tarvelähtöistä, esimerkiksi äiti neuloo talven tullen lapselleen villapaidan, se ei ole geek."
Maria Petterson: Geek-tytöt, city 11/2010

Nauroin juttua lukiessani - minähän sovin tähän määrittelyyn täydellisesti. Tosin lankojen värjääminen itse on vielä haaveissa. Tai no, värjäsin joskus tosi kauan sitten kasveilla yhdellä kurssilla, mutta ne langat taitaa olla jo käytetty. Seuraavaksi Kool-Aid? Värjäys on nyt joka tapauksessa lisätty kesäohjelmaan.

--- --- ---

Above there is an extract of an article about geek girls. It's written only in Finnish, and I don't have enough skills to translate it myself. Anyway, according to the article I am a geek because of my knitting, crafting and blogging hobby. How funny!

7 comments:

 1. Kuulostaa kaukaisesti tutulta! ;D Mulla kanssa olisi pian Kool-Aideilua vuorossa.

  ReplyDelete
 2. HEP! Tunnustaudun myös geekiksi :D

  ReplyDelete
 3. Ai että oikeen Geek :D Täytyykin etsiä tuo lehti käsiin. En varmaan itse ole geek kun en neulo villapaitoja enkä värjää lankaa vaan raportoin ihan muista hommista :D

  ReplyDelete
 4. Mä olen kyllä geek, mutta tyttö en ole ollut aikoihin :-)

  ReplyDelete
 5. Thihihihihi... Ihan PASKIS-matskua! Loistava lainaus, täytyy myöntää.

  ReplyDelete
 6. Heippa!
  Sinun vihreä pöytä näyttää juuri sellaiselta kuin olen haaveillut jo aikoja! Osaatko kertoa miten alkaisin tuollaista hakemaan? Onko sillä jokin nimi? Miellä oli aikoinaan mummon vanha tuollainen, mutta se oli minun papan tekemä, niin siitäkään ei tietoa paljon heru.
  Nytkin siihen sopivat tuolit lojuvat nurkissa, mutta pöytä uupuu.. onko ainoa mahdollisuus kirpparit ja kierrätyskeskus?

  viipukka@gmail.com

  ReplyDelete
 7. Heippa!
  Meidän pöydän (ja tuolit siinä mukana) on poikaytävä ostanut pari vuotta sitten kirpputorilta. En tiedä pöydästä sen enempää, en nimeä tai mallia. Siinä ei ole minkäänlaisia merkintöjä, leimoja tai muita (ryömin äsken pöydän alle tarkistamaan ;)) Joistain kohdista maali on lohkeillut ja värikerrostumista päätellen pöytä on aiemmin elämässään ollut ainakin vaaleanvihreä ja turkoosi.

  Olen pahoillani etten osaa olla enemmän avuksi. Luulen, että kirpparit ja kierätyskeskus ovat juuri niitä paikkoja, joista kannattaa etsiä. Toivottavasti löydät omasi pian!

  ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails