Saturday, 19 June 2010

Baarissa // At the Bar

Jokin aika sitten minulta kysyttiin, tahtoisinko tulla pitämään lapsiparkkia eräille 40-vuotissynttäreille. Se tapahtui kun olin kirppiksellä myymässä, ja katsellessaan itsetehtyjä korujani kysyjä heitti ilmaan ajatuksen, että tehän voisitte vaikka askarrella jotain siellä. Mikäs siinä, vastasin minä. Kun minulle myöhemmin annettiin suunnittelun suhteen vapaat kädet, innostuin. Syntyi ajatus korubaarista.

--- --- ---

Some time ago I was asked if I could come to a 40-years party to take care of the kids. At that moment I was selling stuff at the flea market and when the questioner saw my handmade jewelry, she suggested we could do some crafting with the kids. Later one I was given a free hand in the planning. So I came up with the idea of a jewelry bar.Tervetuloa! Baarin toiminta on yksinkertaista. Esillä on paljon erilaisia askartelutarvikkeita, meillä oli eilen kaikkea napeista näppäimiin ja legoista helmien kautta muovieläimiin. Baariin tulijalle ojennetaan kippo, johon hän saa valita ihan sellaisia osasia kuin tahtoo, ja tehdä sitten niistä mitä tahtoo. Ei ole ohjeita eikä rajoitteita, mutta ideoinnissa ja toteutuksessa autetaan kyllä, jos tarvetta on.

--- --- ---

Welcome! The bar works in a simple way. There's lots of different crafting supplies on hand. Everyone who comes to the bar gets a dish he/she can fill with any kind of supplies wanted, and then make anything out of them. There are no rules or instructions, but help is of course given if needed. Both with ideas and the execution.
Pahoittelen kuvien huonoa laatua ja vähyyttä, mutta ei oikein ollut aikaa keskittyä kuvaamiseen. Lapsia lappasi sisään hirveää vauhtia, ja kun he olivat kyllästyneet ja poistuneet, saapuivat aikuiset. Kaikenikäiset vauvasta vaariin osallistuivat. (Se vauva tosin lähinnä helmien pudottelemiseen, mutta osallistumista sekin oli.) Baari oli vielä suositumpi ja toimivampi kuin osasin etukäteen kuvitella, ja näytti sopivan ihan kaikille. Ja myös meillä ohjaajilla, "Maija Poppanen ykkösellä ja kakkosella" oli hirmuisen hauskaa. Meitä kehotettiin myös vähintään kahdesti perustamaan idealla toimiva yritys ja myymään baari-ideaa esim. häihin. No, saa nähdä, ajatus on kyllä houkutteleva. Ehkä sitten, kun kirjaston hoitaminen alkaa kyllästyttää :)

--- --- ---

I'm sorry for the poor quality and small quantity of the picturse. I had no time to use for taking them. There were plenty of kids crafting and when they were ready, came the adults. All in all, this seemed to be suitable for anyone. The bar was even more popular and well- designed than I dared to think in advance. And us teachers "Mary Poppins 1&2" had so fun as well. We were also requested to found an enterprise with this idea. Well, let's see, the idea seems pretty tempting though. Maybe one day if I get bored in a library :)

4 comments:

 1. "Ja siellä kaikilla oli niin muuukaaavaaaa, oi jospa oisin saanut olla muuukaanaaa!"

  Eli siis joku on aika kade. :)

  ReplyDelete
 2. Aivan mahtava idea! Sinne kun olisin päässyt minäkin... :)

  ReplyDelete
 3. Mäkin haluun tommoseen korubaariin! Mut kirjaston hoitaminen on myös mukavaa hommaa :)

  ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails