Sunday, 24 January 2010

Pinkissimo

1.

2.

3.

4.

5.

6.

Minä en koskaan ole ollut pinkki-ihmisiä, mutta nyt olen innostunut siitä. Nimenomaan hysteerisen pinkistä suurina määrinä, ei mistään vaaleanpunaisista yksityiskohdista. Eli kun eilen illalla tarvitsin tekemistä, tartuin punaisiin ja pinkkeihin nappeihini. Siihen kyllä vaikutti sekin, että niitä oli kokoelmissani eniten, eikä laatikko niiden takia mahtunut kiinni.

Rannerenkaat on tehty liimaamalla napit superliimalla valmiisiin rinkuloihin. Tai tässä tapauksessa neliöihin, nämä on ostettu viime talvena muistaakseni Stockmannilta. Hämmentävä muoto alkoi kiehtoa, ja metalli on tarpeeksi litteää ja leveää kaikenlaiseen kiinnittelyyn. Aiemmin olen tehnyt vastaavia myös pyöreinä sitomalla napit hopealangalla (kuten kuvassa 4). Silloin napit saa kiinni myös kapeampiin ja röpöläisempiin pintoihin, mutta työ kestää kauan ja on vähän rasittavaa. Liimaaminen oli naurettavan helppoa, varsinkin kun minulla on sellainen kynsilakkapullon näköinen ohut liima, jota levitetään pienellä korkissa kiinni olevalla pensselillä. Piti vain varoa, etteivät sormet jää koruun kiinni. Muutaman kerran niin meinasi käydä, nyt sormenpäät ovat täynnä pikaliimatahroja. Mutta liimaamalla pysyvät silti isommatkin napit tukevasti, irtoamisesta ei tarvitse huolehtia.

Kuvassa 6 on samaa sarjaa oleva nappisormus. Sen seurana oleva pinkki tupsu selittää tämänhetkisen innostumiseni väriin. Ei se ole ainoa syy miksi näitä aloin tehdä, mutta osa inspiraatiota ainakin. Kyllä, se on minun tukkani. Koko pehko on tällä hetkellä tuon värinen. Olen siitä aika innoissani, joten pakkohan se oli tännekin ujuttaa.

--- --- ---

Pinkissimo

I've never been one of those girls who love pink, but have recently got exited of the color. Not about powder pink or rose details but big color blocks in strong pink and aniline. That made me chose my pink and red buttons as material when I needed something to do last night.

I made the bangles by glueing buttons to ready-made bracelets I've bought from a department store a year ago. I liked the unusual shape and the flat and wide metal it's made of. it's easy to glue things to these bangles, even big buttons stay well and steady. I used super glue in a nail polish-like bottle that has a brush in it. Earlier I've made some with round bangles, but then I tied the buttons with a silver string (as in pic 4), cause it was impossible to glue something on a round, uneven surface.

In pic 6 you can see a color-coded button ring and my new hair color that inspired me to make these jewelry. I'm so exited about it I had to smuggle a picture to this blog as well.

7 comments:

 1. Ihan mahtavia nappikoruja, nappifani diggaa! Pinkit korut on niin kivoja ja just tarpeeks räväköitä ;-).

  ReplyDelete
 2. Hitsi, taas oot tehny sellasta, mitä munkin tekis mieli tehdä, mutta kun en halua toisen ideoita suoraan kopioida, niin pitää koittaa kehittää joku oma variaatio... :P

  ReplyDelete
 3. Mieletön tukan väri, mäkin tahdon! Ja pinkit korutkin ovat kyllä hienoja, erityisesti sormuksesta tykkään.

  ReplyDelete
 4. Enemmän on parempaa, miksi tyytyä yhteen? Määritelmä sopii erityisen hyvin pinkkiin.

  ReplyDelete
 5. Eksyin jotain satunnaista kautta kurkkaamaan blogejasi ja ihastuin. Täytyy tulla uudestaankin. :)

  ReplyDelete
 6. Oi vitsi, mieletön tukka korujen lisäksi! Lähetä parempia kuvia sähköpostiin? 0:)

  Mieluummin överit kuin vajarit, kuomaseni. <3

  ReplyDelete
 7. Heti kun on parempia kuvia!
  Ja olen ehdottomasti samaa mieltä, tuo on uusi virallinen mottoni. <3

  ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails