Monday, 4 January 2010

69 pistettäLempisanani on Maija Poppasen lanseeraama 'supercalifragilisticexpialidocius'. Sen sanominen saa ihan oikeasti iloiseksi. Kun viime syksynä innostuin koristautumaan Alfapet-palikoilla, tämä sana oli ilmiselvä valinta. Tai itse asiassa sana oli jo ennen kuin palikat astuivat kuvaan, silloin en vain tiennyt, miten saan sanasta korun.

Jokaisen palikan kumpaankin laitaan on porattu reikä, ja ne sitten sidottu puuvillanyörin avulla kokonaisuudeksi. En nimittäin keksinyt mitään muuta järkevää tapaa saada noita yhdistettyä järkevästi. Jos muistan oikein, narua kului kuusi metriä. Solmiessa piti keskittyä, että solmut asettuivat nauhaan oikein päin, sillä muuten palikat vääntyilivät ihmeellisiin asentoihin. Kun tuon laittaa kaulaan, se ei pysy ihan täydellisesti ojennuksessa ja välillä vilkkuvat näkyvillä myös palikoiden taustat. Toteutustapa ei ehkä ole ihan paras mahdollinen, mutta saa kelvata siihen asti, että keksin jotain parempaa.

Nauha ulottuu napaani asti ja jos se olisi sana pelissä, siitä saisi ihan ilman pelilautapisteitäkin 69 pistettä. Muutama kirjain piti tosin korvata niillä kokovalkoisilla, jotka voivat olla mikä kirjain tahansa. Tuossa on sen verran paljon kummallisia kirjaimia, että tuli suomalaisen pelin kirjainvalikoiman rajat vastaan.

--- --- ---

69 points

My favourite word is well-known from adventures of the lovely Mary Poppins. Saying 'supercalifragilistiexpialidocius' out loud just makes me happy every time. I was planning to make a jewel of it long before I got the useless Alfapet-pieces from my sister. Alfapet is a Finnish version of Scrabble and is played with almost similar rules.

I made two little holes in each piece, and then tied them together with 6 meters of cotton string. It was the only way to connect I could think about, and it may not be the best one, as the pieces twist and turn a bit when worn as a necklace. But that will do as long as I find out a better way to reconnect.

When I'm wearing this necklace, it hangs on the level of my belly button. In the board game you could get 69 points of it without even counting the ones you can get from the game board. Some of the letters I had to replace with totally white pieces, as the Finnish version didn't have enough exotic letters. It is alright though, cause in the game white ones can be used instead of missing letters.

8 comments:

 1. Parhaat kertapisteet suomalaisesta taitaa saada sanalla gepardi, vielä jos osuu hyvään triplaruutuun -harmi ettei siinä ole myös b-kirjainta...

  ReplyDelete
 2. aivan älyttömän hieno! vau.
  olen addiktoitunut erään ystäväni tuella sanapeleihin, tai oikeastaan yhteen -upwordsiin. vähänkö joku siihen liittyvä koru olisi hieno..

  ReplyDelete
 3. Prefecta: Myös dingolla saa aika monta. Hitsi, nyt alkoi taas tehdä mieli pelaamaan!

  Piparminttu: Kiitos! Ja jos keksit, miten sellainen toteutetaan, niin vinkkaa!

  ReplyDelete
 4. No voi ihanuutta, mikä koru! BTW, sain porakoneen(!) niin että voin nyt porailla kaikkea sälääni. Saat tulla opettamaan tumpelolle vähän niksejä joskus. :)

  ReplyDelete
 5. Wau, mäkin sain! Tai siis se pora, jota olen ominut nyt vuoden siirrettiin virallisesti mun omistukseen. Voidaan siis pitää porausbileet joskus.

  ReplyDelete
 6. Heh, istuin eilen pitkälle yöhön porailemassa reikiä kaikkeen mahdolliseen, etenkin Barbien kenkiin! Pitäis vaan käydä ostamassa lisää renkaita yms, että niistä sais korujakin tehtyä! :D Mut sanon JOO porausbileille! Ensiviikolla kenties?

  ReplyDelete
 7. Paras tapa viettää yötä! Tänään aion porailla muovivalaita ja dominopalikoita. Ja ensi viikko kuulostaa oikein mahdolliselta, mutta katsotaan tarkemmin sitten kun koulu alkaa ja näen, kuinka kiukkuiseksi se minut tekee ;)

  ReplyDelete
 8. No juuri silloinhan sitä tarvitaan poraustapaamista! :D

  ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails