Friday, 26 November 2010

Terveisiä isoäidille // Greetings for Grandma
Malli: omasta päästä
Lanka: Novita Florica
Puikot: 7 mm

Tähän superpitkään tuubihuiviin käytetyt langat ovat ikivanhoja ja kuuluivat aikoinaan isoäidilleni. Kun isoäiti kuoli kaksikymmentä vuotta sitten, langat siirtyivät äitini varastoihin. Ja sieltä viime talvena minulle. Äitini on siis kyllä edelleen "alive and knitting", mutta lahjoitti langat muuten vain eteenpäin kun tajusin pyytää.

Neuloin ohutta lankaa tarkoituksella paksuin puikoin. Halusin hieman reikäisen ja hengittävän huivin, sellaisen pehmoisen mutta lämpimän. Kieppi menee kolmasti kaulan ympäri, eli on kerrankin tarpeeksi suuri. Sileänä neuleena neuloin, mutta kun huivin kietoo kaulaan, nurja puoli jää useimmiten näkyviin. Ei haittaa. Ei haittaa myöskään se, että reunat rullautuvat keskustaa kohti. Sopii huivin mutkattomuuteen ihan hyvin. Niin sopivat myös kuvien takkutukka ja aamuilme, joka on parhaimmillaan kuvassa kaksi.

--- --- ---

Pattern: from my head
Yarn: Novita Florica
Needless: 7 mm

Yarns I used to knit this circular scarf originally belonged to my grandmother, who died 20 years ago. My mom inherited her stash, and last winter I got these. Don't worry, my mom is still "alive and knitting", just gave these to me cause I asked.

I knitted this thin yarn with fat needles in purpose, as I wanted a "lacy" look and a soft scarf. One that would be warm but not too hot. The circle is so long I can get it three times around my neck. I knitted with stockinette, but usually the wrong side is the one you can see when I'm wearing it. But that's all right, I like it. And I think the easygoing look goes well with my tangled hair and morning face seen in the pics.

2 comments:

  1. Moi! Linkitin blogiasi omassani jos ei haittaa (:

    ReplyDelete
  2. Ei haittaa yhtään, löysinpähän samalla blogisi :)

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails