Saturday, 24 October 2009

Kukkatarha

Vuosi sitten äitini opetti minut taittelemaan origami-linnun. Sellaisen, joka puhujasta riippuen on joko joutsen tai kurki (vaikka itse puhunkin yleensä vain linnusta). Nykyisin osaan taitella linnun vaikka silmät kiinni, ja teen sellaisia lähes joka päivä. Esimerkiksi vakuutusyhtiössä tai apteekissa jonottaessa vuoronumero vaihtaa usein muotoa, samoin käy laskulle ravintolassa. Pienin, jonka saan aikaan, on teepussin narun päässä olevasta lirpakkeesta, ja olenkin taitellut näteistä papereista esim. korvakorulintuja. Mitään muuta origamijuttua en sitten osannutkaan tehdä.


Mutta tänään opettelin. Nyt osaan tehdä myös liljan. Onnistuin vasta kuudennella kerralla, joten kärsivällisyyttä opettelu vaati. Googletin ohjeita, ja kokeilin vuorotellen erilaisia. Sellaista, jossa on pelkät kuvat, toista kuvilla ja tekstillä. Kahdenlaisia videoita - selostuksella ja ilman. Loppuun asti pääsin vasta tämän ohjeen kanssa. Sitä pystyy varmasti seuraamaan myös englanninkielistä tekstiä lukematta, kunhan muistaa, että monen kuvan ryhmät on seurattava myötäpäivään aloittaen ylävasemmalta. Tekstin ja kuvien yhdistelmä oli juuri sopivan informatiivinen ja selkeä. Muutenkin blogi vaikutti kiinnostavalta, lisäsin heti suosikkeihin.

Taittelin valkoisesta kierrätyskirjepaperista, muutakaan ei ollut. Se sopi tarkoitukseen ihan hyvin, vaikka kaksivärisen paperin kanssa jotkin vaiheet olisivat varmaan tuntuneet helpommilta. Taitokset eivät sinänsä ole vaikeita, niitä vain on niin monta, että helposti hengästyy. Kun lopulta onnistuin, taittelin saman tien neljä lisää, että osaisin vielä huomennakin. Minulla nimittäin on salainen sisustussuunnitelma, johon tarvitaan melko monta liljaa. En aio kuitenkaan paljastaa enempää ennen kuin näen, toimiiko idea käytännössä. Tai saanko itse projektiani koskaan loppuun saakka.

2 comments:

  1. Tosi upeita! :D Mistä löytäisin ohjeet semmoiseen lintuun josta kerroit postauksessa? =) Tiedätkö mitään linkkiä? :D Olis kiva opetella! ;)

    ReplyDelete
  2. Yritän etsiä sulle sellaisen mahd. pian :)
    Olen ihan varma, että jostain kyllä löytyy.

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails