Wednesday, 5 January 2011

Ihastu inhokkiin // Fall for your non-faveVuoden alun kunniaksi päätin haastaa itseni kokeilemaan erilaisia käsityötekniikoita. Erikoisesti sellaisia, joita kohtaan minulla on ennakkoluuloja, tai joita olen joskus kauan sitten kokeillut ja vannonut, että tätä en kyllä enää tee. Aika pitkälti samalla idealla mennään, kuin Inkan inhokkikäsityöt-projektissa, ja osa lajeistakin on samoja :) Oma henkilökohtainen operaationi kulkekoon nimellä Ihastu inhokkiin, ja estradi on vapaa myös muille. Jos aiot haastaa itsesi samalla tavalla, jätä toki kommentti, että pääsen seuraamaan ihastumisiasi! Itse olen ajatellut varata projektille koko vuoden 2011, ja kokeilla sen aikana mahdollisimman montaa.

Listani kokeiltavista asioista tulee tässä:
*Kirjoneule
*Ristipistot
*Tilkkutyöt
*Posliinimaalaus
*Huovutus / neulahuovutus
*Kirjominen
*Skräppäys

Uuden vuoden alussa olen myös suunnitellut uusia vakipostauksia blogiin, mutta niistä lisää vähän myöhemmin.

--- --- ---

Because of the New Year, I decided to challenge myself to try different crafting techniques. Mostly those I have prejudices of, or those I've tried sometime and decided I wouldn't do it again. The name of my personal project is "Fall for your non-fave" (no idea if "non-fave" one is a real expression or not, but who cares :D) If you would like to challenge yourself too, feel free to do so! And if you do, please leave me a comment so I can follow your progress. I have planned to try these during the year 2011, as many as I can.

Here comes my list of things to try:

*Knitted colorwork

*Cross stitching

*Quilting

*China painting

*Felting/Needle Felting

*Embroidery

*Scrapbooking

I've also been planning some new feature posts for my blog, but will tell more about it later!

10 comments:

 1. Jos susta tulee himoskräppääjä niin me ei voida olla enää kavereita.

  ReplyDelete
 2. Voi ei,ei voidakaan. Sitten mä en voi olla enää itsenikään kanssa kaveri. Mutta en usko, että siitä on huolta. Ajattelin skräpätä sellaiseen huolettoman doodlaushenkiseen tyyliin. Skräppäys on mun inhikkilistalla just siksi, koska lopputulokset on mun mielestä aina tosi pikkusieviä ja jotenkin ahdistavan säännönmukaisia. Tarkoitus onkin nyt todistaa, että muukin on mahdollista.

  ReplyDelete
 3. Haa, täällä odottaa keskeneräinen ristipistotyö vm. 1984? Siitä on hyvä aloittaa:) Joku mustavalkoskäppäys vois olla hieno, yleensähän ne on aika kirjavia. Terv. Muuma

  ReplyDelete
 4. Jos se on vuodelta 84, se ei voi olla mun aloittama, eikä näinollen mun vastuulla! Muistan vaan sen ala-asteella aloitetun hedelmätyynyn, jota en koskaan saanut valmiiksi. Mutta toivottavasti se ei odottele enää siellä, koska mulla ei ole pienintäkään aikomusta koskea siihen enää koskaan. Liikaa traumaattisia muistoja, brrr.

  ReplyDelete
 5. hyvä idea. Omalle listalleni en keksi ihan heti montaa juttua, koska en inhoa moniakaan käsitöitä, siis kun vaan saan toteuttaa omalla tavallani. MUTTA skräppäys löytyisi omaltakin lkistaltani. Harkitsen haastetta...

  ReplyDelete
 6. Luulen, että suurin osa listalla olevista ei sitten lopulta olekaan inhokeita, kunhan vähän opettelee ja kokeilee. Enemmän lienee kyse juuri oman äänen puuttumisesta ja ennakkoluuloista.Tai traumoista, kun on jotain joskus väkisin tehnyt "sääntöjen mukaan" eikä ole onnistunut. Mulla on ystävä, joka kerran nerokkaasti kiteytti asian näin: "mä olen aina pitänyt tilkkutöitä rumina, kunnes mä tajusin, että nehän on tasan niin rumia kuin mä niistä teen." Suhtaudun silti epäluulolla, erityisesti tilkkutöihin, koska ne ei vaan ole koskaan puhutelleet mua. Mutta ehkä ne alkavat puhua mulle paljonkin tän vuoden sisällä, mistä sitä tietää!

  ReplyDelete
 7. Ei minä en ala neuloa!!! EI! Erittäin on samoja huomoita tuosta skräppäyksestäkin. Minulla on niin paljon kivoja juttuja, että se on vain hyvä, jos ei tartte ihan kaikkea tehdä. We'll see.

  ReplyDelete
 8. Aika kiva idea tämä! Pitäisköhä itsekin kokeilla... Hmm. Mutta ristipistoista mä tykkään, oon aina tykännyt. Ainoa mikä niissä tökkii on se, että kaikki mallit on sellasia... No, liian tavallisia ja tylsiä. Tai olishan niitäkin varmasti hienoja, jos jaksaisi kunnolla ettiä tai tehdä itse. :)

  ReplyDelete
 9. Tosi hyvä posti! Hitsi, nyt itsekin pitäisi kirjoittaa sellaisen listan.

  *miettii mitä omaalta listalta löytyis*

  Ja nyt mä sitten muuten mietin, että onko skräppäystä myöskin se että tekee kortteja? Tuli vain mieleen että "scrap booking" sanahan tarkoitta just sitä että tekee sen kirjamuotona. Onko sitten korttien teko "light skräppäystä", vai ihan oikeeta??

  ReplyDelete
 10. Ihana blogi sulla! Jos mä tänä vuonna innostun ristipistoista, niin syytän sua!

  p.s. Laitoin blogiini posliiniosastoa: kurkkaa lisäskö vai vähensikö ennakkoluuloja :D http://pirkkotati.blogspot.com/2011/01/posliiniplattyja-ja-huopaa.html

  ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails