Friday, 29 January 2010

KattentaattiSe iski taas. Joka talvi jossain vaiheessa hiipimällä saapuva neulomisinnostus. Ensin tekee mieli vähän tehdä jotain, ja sitten sitä tajuaakin käyneensä viikon sisään ainakin kolme kertaa lankakaupoilla. Kirjoitin yksi ilta listankin niistä asioista, joita tahdon seuraavaksi tehdä. Onneksi on koulu, luennoilla on mukavasti aikaa neuloa. Ja uskokaa tai älkää, mutta minua se ihan oikeasti auttaa keskittymään ja kuuntelemaan.

Musta kissapipokin on "koulutyö". Se on neulottu Drops Eskimo - langasta, jonka hain Lankabaarista. Lankaa kului puolitoista kerää (n.80g ehkä), puikot olivat kokoa kahdeksan. Pipon resepti taas on hyvin yksinkertainen: neulo sopivan kokoinen (riippuu pääsi koosta) suorakaide sileällä neuleella, kumpaankin päätyyn muutama kerros joustinta. Taita kaksinkerroin, ompele sivut nurjalta puolelta yhteen. Itse käytin ompelemiseen mustaa Novitan Isoveljeä, se kun on ohuempaa ja kestävämpää. Sen jälkeen iskin pipon päähän ja neulasin kulmista sopivankokoiset korvat. Varmistin ne muutamalla pistolla, ettei hattu lörtsähtäisi kummallisen näköiseksi. Nyt korvat ovat terhakat, vaikkakin ehkä vähän vinossa. Tykkään.

Seuraavaksi aion vähän virkata. Pipon, luulen.

--- --- ---

Cattention!

Every winter it hits me, a need to knit. First it's just a feeling and next thing I notice is a pile of yarn I've bought in a week. The other day I even wrote a list of the things I want to knit soon. Fortunately it's possible to knit at school, during the lectures. And believe it or not, but it really helps me to concentrate.

This cat hat is made at school as well. The yarn is Drops Eskimo, and I used 1,5 balls (approx. 80g or so) of it. The hat is knitted with 8mm needles, and was the easiest to make. Just knit a rectangle (size varies after your head), then fold it from corner to corner. Sew the sides (I used thinner wool for that) from the odd side, then turn the hat and put it on your head. Check from the mirror that the ears are looking good and then sew with a couple of stitches to make sure they'll stay in the form.

Next I'm gonna crochet something, I think.

Wednesday, 27 January 2010

Mustavalkoista

Valkoiset muovihelmet
mustat legopalikat
musta puuvillanyöri
metalliketju
ja metalliset koruosat.
Black and White

White plastic beads
black Lego bricks
black cotton string
metal chain
and metal findings.

Sunday, 24 January 2010

Pinkissimo

1.

2.

3.

4.

5.

6.

Minä en koskaan ole ollut pinkki-ihmisiä, mutta nyt olen innostunut siitä. Nimenomaan hysteerisen pinkistä suurina määrinä, ei mistään vaaleanpunaisista yksityiskohdista. Eli kun eilen illalla tarvitsin tekemistä, tartuin punaisiin ja pinkkeihin nappeihini. Siihen kyllä vaikutti sekin, että niitä oli kokoelmissani eniten, eikä laatikko niiden takia mahtunut kiinni.

Rannerenkaat on tehty liimaamalla napit superliimalla valmiisiin rinkuloihin. Tai tässä tapauksessa neliöihin, nämä on ostettu viime talvena muistaakseni Stockmannilta. Hämmentävä muoto alkoi kiehtoa, ja metalli on tarpeeksi litteää ja leveää kaikenlaiseen kiinnittelyyn. Aiemmin olen tehnyt vastaavia myös pyöreinä sitomalla napit hopealangalla (kuten kuvassa 4). Silloin napit saa kiinni myös kapeampiin ja röpöläisempiin pintoihin, mutta työ kestää kauan ja on vähän rasittavaa. Liimaaminen oli naurettavan helppoa, varsinkin kun minulla on sellainen kynsilakkapullon näköinen ohut liima, jota levitetään pienellä korkissa kiinni olevalla pensselillä. Piti vain varoa, etteivät sormet jää koruun kiinni. Muutaman kerran niin meinasi käydä, nyt sormenpäät ovat täynnä pikaliimatahroja. Mutta liimaamalla pysyvät silti isommatkin napit tukevasti, irtoamisesta ei tarvitse huolehtia.

Kuvassa 6 on samaa sarjaa oleva nappisormus. Sen seurana oleva pinkki tupsu selittää tämänhetkisen innostumiseni väriin. Ei se ole ainoa syy miksi näitä aloin tehdä, mutta osa inspiraatiota ainakin. Kyllä, se on minun tukkani. Koko pehko on tällä hetkellä tuon värinen. Olen siitä aika innoissani, joten pakkohan se oli tännekin ujuttaa.

--- --- ---

Pinkissimo

I've never been one of those girls who love pink, but have recently got exited of the color. Not about powder pink or rose details but big color blocks in strong pink and aniline. That made me chose my pink and red buttons as material when I needed something to do last night.

I made the bangles by glueing buttons to ready-made bracelets I've bought from a department store a year ago. I liked the unusual shape and the flat and wide metal it's made of. it's easy to glue things to these bangles, even big buttons stay well and steady. I used super glue in a nail polish-like bottle that has a brush in it. Earlier I've made some with round bangles, but then I tied the buttons with a silver string (as in pic 4), cause it was impossible to glue something on a round, uneven surface.

In pic 6 you can see a color-coded button ring and my new hair color that inspired me to make these jewelry. I'm so exited about it I had to smuggle a picture to this blog as well.

Thursday, 21 January 2010

LapaspäiväHieman hämmennystä
aiheuttanut neuleprojekti on vihdoin valmis. Langat on ostettu Lontoosta, mutten ikävä kyllä muista merkkiä, sillä vyötteet ovat matkan varrella kadonneet. Mies valitsi värit, minä valitsin kuvion. Ohjeena pohjalla Novitan lapaset kahdella värillä, mutta lähinnä se antoi vaikutteita kuvioon. Sovelsin rannekkeet ja peukalot yksivärisiksi, koska halusin pääväriksi oranssin. En ollut koskaan ennen neulonut minkäänlaista kirjoneuletta, mutta tämä ei ollut ollenkaan hankalaa. Sekä neuloja että käyttäjä ovat lopputulokseen tyytyväisiä.

--- --- ---

The day of the new pair of mittens

This knitting project caught some attention, as knitting in public doesn't seem to be that common in London. I started these mittens back in there, and also bought the yarn from there. Unfortunately I don't remember the name of the producer, and have already lost the labels. I had a model and some instructions when I started, but I modified them as I wanted to use more orange than red. This is the very first pattern I've ever knitted, but it wasn't difficult at all. In the the end both the knitter and the user were very happy with the result.

Sunday, 17 January 2010

Rakastan dinosauruksia
Olen ollut laiska kuvaaja, vaikka sitten viime päivityksen onkin valmistunut juttuja. Tämä kaulakoru on kuitenkin melkein vuodenvanha luomus ja yksi lemppareistani. Muovidinot löytyivät Tiimarista, mustat puuhelmet askartelukaupasta. Dinoista on tehty yhdistämiskelpoisia poraamalla reiät niiden läpi. Kaikki ainekset on pujotettu mustaan puuvillanyöriin.

--- --- ---

I Love Dinosaurs

I've been lazy taking pictures even though I've finished some new things after last update. However, this necklace is made almost a year ago, but is still one of my favourites. Plastic dinosaurs are bought from Tiimari, and I made holes to them with my drill. Black wooden beads are from a local craft shop, and all the ingredients are threaded to a black cotton string.

Tuesday, 12 January 2010

Legoleikkejä, osa 2

Nappikorvakorut
7 eriväristä paria.
Jokaisen palikan taakse liimattu
pala valkoista pahvia ja siihen korvakorupohja.
(Ilman pahvinpalaa pohja hujahti
takana keskellä olevaan reikään,
eikä sitä saanut liimattua tukevasti mihinkään.)
Playing with Lego bricks, part 2

Stud earrings
7 pairs in different colors.
Behind every brick I glued a piece of
white cardboard and then the stud to it.
(Without the cardboard it was impossible to
glue the stud well and neatly as it was too small
and fell into the hole in the middle.)

Monday, 11 January 2010

Legoleikkejä, osa 1

Rintakorut
aineksina legopalikat, rintakorupohjat ja pikaliima.


Playing with Lego Bricks, Part 1

Brooches
Made out of Legos, brooch needles and super glue.

Pyöritä taas / Spin me around againSaturday, 9 January 2010

Jotain uutta

Työpöydälläni on nyt siistiä. Pieniä kasoja on kyllä alkanut jo huolestuttavasti kertyä laidoille, mutta lupasin pitää tämän kuosissa ainakin kolme päivää. Keskittymällä onnistun. Koska halusin kokeilla jotakin muutakin uutta, järjestin myös ensimmäisen blogiarvontani Muistikirjan puolella. Olisi ihanaa, jos jotakuta teistäkin kiinnostaisi osallistua! Lisää askarteluakin on luvassa pikapuoliin. Aamulla aion porailla valaita.

--- --- ---

Something new

My desk is tidy now, even though I've already started piling stuff in the corners. I have to stay focused though, cause I promised him to keep it clear for at least three days. As I wanted to try other new things as well, I arranged my first giveaway in my
Notebook. I'd love to see you participating! And don't you worry, new crafting coming up as well. In the morning I'm gonna drill some whales.

Wednesday, 6 January 2010

Hetkinen!

Anteeksi vain, mutta nyt ei ole aika bloggailla. Meneillään on operaatio työpöydäksi ristitty muutosprosessi, joka tähtää kokonaisvaltaiseen järjestykseen ja käyttökelpoiseen työtilaan. Ja kun minä alan puuhata jotain tällaista, teenkin sen sitten kunnolla. Olen viimeisen vuorokauden sisään viettänyt ehkä kolmisen tuntia järjestellen nappikokoelmaani värin mukaan pinoihin. Legopalikatkin lajittelisin, jos vain lokerikkoja olisi tarpeeksi. Mutta nyt palaan takaisin olohuoneeseen, se kun näyttää tällä hetkellä olevan pyörremyrskyn jäljiltä.


One Moment!

I'm sorry, but I've got no time to blog right now. I've started a huge cleaning process named as Operation Desk. It's aiming to good order among my craft supplies and a work place that would be easy to use. When I do something like this, I do it properly. Therefore I've been piling my buttons after colors approximately 3 hours now, and would separate Lego bricks as well, if I just had enough boxes with departments. Anyhow, time to get back to the mess!

Monday, 4 January 2010

69 pistettäLempisanani on Maija Poppasen lanseeraama 'supercalifragilisticexpialidocius'. Sen sanominen saa ihan oikeasti iloiseksi. Kun viime syksynä innostuin koristautumaan Alfapet-palikoilla, tämä sana oli ilmiselvä valinta. Tai itse asiassa sana oli jo ennen kuin palikat astuivat kuvaan, silloin en vain tiennyt, miten saan sanasta korun.

Jokaisen palikan kumpaankin laitaan on porattu reikä, ja ne sitten sidottu puuvillanyörin avulla kokonaisuudeksi. En nimittäin keksinyt mitään muuta järkevää tapaa saada noita yhdistettyä järkevästi. Jos muistan oikein, narua kului kuusi metriä. Solmiessa piti keskittyä, että solmut asettuivat nauhaan oikein päin, sillä muuten palikat vääntyilivät ihmeellisiin asentoihin. Kun tuon laittaa kaulaan, se ei pysy ihan täydellisesti ojennuksessa ja välillä vilkkuvat näkyvillä myös palikoiden taustat. Toteutustapa ei ehkä ole ihan paras mahdollinen, mutta saa kelvata siihen asti, että keksin jotain parempaa.

Nauha ulottuu napaani asti ja jos se olisi sana pelissä, siitä saisi ihan ilman pelilautapisteitäkin 69 pistettä. Muutama kirjain piti tosin korvata niillä kokovalkoisilla, jotka voivat olla mikä kirjain tahansa. Tuossa on sen verran paljon kummallisia kirjaimia, että tuli suomalaisen pelin kirjainvalikoiman rajat vastaan.

--- --- ---

69 points

My favourite word is well-known from adventures of the lovely Mary Poppins. Saying 'supercalifragilistiexpialidocius' out loud just makes me happy every time. I was planning to make a jewel of it long before I got the useless Alfapet-pieces from my sister. Alfapet is a Finnish version of Scrabble and is played with almost similar rules.

I made two little holes in each piece, and then tied them together with 6 meters of cotton string. It was the only way to connect I could think about, and it may not be the best one, as the pieces twist and turn a bit when worn as a necklace. But that will do as long as I find out a better way to reconnect.

When I'm wearing this necklace, it hangs on the level of my belly button. In the board game you could get 69 points of it without even counting the ones you can get from the game board. Some of the letters I had to replace with totally white pieces, as the Finnish version didn't have enough exotic letters. It is alright though, cause in the game white ones can be used instead of missing letters.

Sunday, 3 January 2010

Vuoden ympäri
Tämä tonttu ei ole joulukoriste. Siitä tuli kaulakoru itse asiassa viime pääsiäisen tienoilla. Ja puutarhatonttuna se minulle alunperin kaupattiinkin, niitähän näkyy vuoden ympäri. Tonttu on Etsystä, ja sen on kiinnitetty rinkulalla Ekotorilta löytyneeseen 20 sentillä ostettuun muovihelminauhaan. Toisessa kuvassa sen seurana on superpallokoru. Siinä aineksina isohko silmuruuvi (sen kiertäminen pehmeään muoviin onnistuu ihan käsivoimilla) ja sopiva pätkä palloketjua.

--- --- ---

Year-round


This ain't a Christmas gnome. It actually has been hanging in my necklace since last Easter. But it was sold to me as a garden gnome, and as we know, they can be seen year-round. The gnome is bought from Etsy and added for a cheap string of plastic beads found from the recycling centre. In the second picture it's hanging out with a necklace made out of a bouncing ball. It was very easy and simple to create, as the screw can be added to the plastic with no proper tools and is hereby hung to a ball chain.

Saturday, 2 January 2010

Inspiraatio

Kaikki nämä kuvat löysin Recyclart - sivustolta. Uraauurtavaa kierrätystä ja mahtavia ideoita. Jotkut näistä voisi toteuttaa ihan kotonakin, toiset vaativat muokkausta ennen kuin ovat sovellettavissa itsetehdyiksi. Inspiraatiomateriaalina silti ehdottomia.


--- --- ---
Inspiration

All these pics are found from the site Recyclart. Visionary recycling and fabulous ideas. Some of these could be done at home, some of the ideas have to modified before handcrafting. As a material for inspiration they still are a must.LinkWithin

Related Posts with Thumbnails